Издвајамо Свет

НИЈЕ САМО УЖИЧКО КОЛО БИЛО ОКИДАЧ СУКОБА ПРОФЕСОРА И УЧЕНИКА: Откривен разлог обрачуна (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

10.000 људи тражи смену управе читаве школе

Од снимка на коме наставник пљује ученика у школи у Бечу, па и од оног на коме група ђака окружује тог истог професора и гура га уз таблу, скандалознији је можда само видео на коме један од тих ученика мота ризлу ни на метар од професора, усред учионице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На њему младић седи до наставника испред целог одељења, где га је, како се спекулише на мрежама, професор ставио како не би даље ометао час. Но, тај потез није уродио плодом, јер младић у следећем трену вади цигаре, ризлу и упаљач и почиње да нешто мота насред часа.

Für das eigene Verhalten ist jeder selber verantwortlich. Was sagen eigentlich die Eltern dieser Jugendlichen, wenn sie solche Verhaltensweisen sehen?

Posted by Efgani Dönmez on Friday, May 3, 2019

Колико се на снимку види, цигара је празна, а нешто дувана расуто је по столу. Младић лиже крај ризле, савија је, пали, а онда повлачи дим. На друштвеним мрежама одмах су се појавили коментари како није у питању цигара, већ џоинт, но они нису потврђени.

Derartiges Verhalten hat an einer Schule nichts verloren. Wer sich so verhält, sollte auf eine Baumschule oder in den Zoo! Beim suspendierten Lehrer müssten sich alle entschuldigen, welche ihn angeprangert haben.

Posted by Efgani Dönmez on Friday, May 3, 2019

Како је репортер Телеграфа из Беча незванично сазнао из ове школе, ђаци умешани у инцидент у Високој техничкој школи у бечком насељу Отакрингу потичу са Балкана.

– Школа не може да открије идентитет младића, нити желе да ова прича постане прича о национализму, али оно што је сигурно јесте да су ученици са простора Балкана – сазнао је наш репортер од извора у Бечу.

Спорни видео је изгледа прво изашао на Инстаграму, а на њему је тагован Нико Јурић. Националност и године овог младића нису познати.

Die Medien, welche unverkürzt eine Videosequenz gezeigt und somit ein Bild über den Lehrer gezeichnet haben, sowie der Direktor der Schule, welche den Lehrer als Problematisch dargestellt hat, sollten in sich gehen. Nicht der Lehrer gehört suspendiert, sondern alle Schüler, welche zu dieser Stimmung in der Klasse beitragen!https://www.krone.at/1915524

Posted by Efgani Dönmez on Friday, May 3, 2019

Ово је само један од снимака који тресу читаву Аустрију последњих дана и наводе цело друштво да се запита – куда иде аустријско образовање? Овај и остали видео материјали довели су до тога да је наставник, који је ученика пљунуо, отпуштен, да су ђаци под истрагом, али и да неких 10.000 људи путем друштвених мрежа тражи да се смени цела управа Високе техничке школе у ОтакрингУ.

 

Извор: Ало.рс/Телеграф.рс