Издвајамо Регион

ОБУСТАВЉЕНА НАСТАВА У ШКОЛАМА: Поплављење учионице, сале без струје, вода у двориштима

Услед обилних кишних падавина дошло је до прекида наставе у неколико школа у Републици Српској.
У свим образовним установама прати се ситуација и одлуке о настави ће бити донесене водећи рачуна о безбедности ученика и наставног особља, како су саопштили из Министарство просвете и културе Републике Српске.

У Челинцу је обустављена настава у ОШ “Милош Дујић”, ОШ “Новак Пивашевић” и ОШ Младен Стојановић” Јошавка, док је у Средњошколском центру “Челинац” настава прекинута због безбедности ученика приликом доласка и одласка из школе.

Настава је прекинута у ОШ “Иво Андрић” Кулаши код Прњавора јер је већи број родитеља дошао по своју децу због поплављених приступних путева.

– У Оштрој Луци настава у ОШ “Петар Шкундрић” је скраћена на 30 минута, а већи број ученика није дошао у школу због поплављених локалних путева. У овој школи се сутра настава неће одвијати. У Приједору је у ОШ “Десанка Максимовић” поплављен сутерен и настоји се санирати испумпавањем воде – потврдили су у министарству, а пренео портал.

У Бањалуци је у ОШ “Младен Стојановић” Бронзани Мајдан дошло до прокишњавања крова, као и у ОШ “Милан Ракић” Карановац, док се у подручном одељењу Павловац у оквиру ОШ “Свети Сава” прати ниво Црквене који прети излевањем и у том случају ће настава бити обустављена.

– У Котор Варошу је у ОШ “Петар Кочић” Шипраге дошло до прокишњавања крова, па је искључена струја из безбедносних разлога. Настава у свим предшколским установама, као и у осталим основним и средњим школама изводи се по плану – наводе они.

Министарство просвете и културе је послало свим предшколским установама, основним и средњим школама и ђачким домовима обавештење да предузму све мере и активности како би осигурали безбедност ученика и запослених и заштитили објекте, намештај, педагошку документацију и наставна средства.

 

Извор: Српска инфо/srbijadanas.com

loading...
Loading...