Издвајамо Србија

ОВАЈ СТАРИ СРПСКИ ЗАНАТ ВАМ МОЖЕ ДОНЕТИ ЗАРАДУ ОД 1.200 ЕВРА МЕСЕЧНО: Марија је сјајно уновчила свој рад!

Сјајна идеја!

Од старих заната у Србији може лепо да се живи будући да спретне руке занатлије могу да донесу зараду и до 1.200 евра месечно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пример је Марија Иванковић Јурић из Шапца, која израђује одевне предмете, и то претежно ручним радом – ткањем, хеклањем, везом и штрикањем.

– Има много посла и због тога планирам да запослим још жена. Зарадим довољно да покријем све трошкове, од закупа, који је 1.500 евра, до исплате плата. Оно што је најважније јесте да нисам у кредитима и позајмицама.

Поред свега тога остане довољно за улагање у даље ширење посла – каже Марија за београдске медије која је ове године од Министарства трговине, туризма и телекомуникација, добила субвенцију у износу од 100.000 динара. Уникатну гардеробу, израђену у њеној радионици. продаје у Бечу и Амстердаму.

-Када сам се 2007. године упустила у предузетничке воде, моја идеја је била да женама понудим уникатне и традиционалне моделе за обалчење и опремање простора. После девет година предузетништва сигурна сам да свако ко се бави старим занатом може добро да уновчи своје знање – рекла је она.

 

Извор: Телеграф/Д.С.