Издвајамо Православље

ОВО СВАКИ ПРАВОСЛАВАЦ ТРЕБА ДА ЗНА: Ево када и зашто Бог одбија наше молитве… (ВИДЕО)

Наш драги Господ Исус Христос ће услишити молитве чланова Његове свете Цркве, онда када Он буде сматрао да ће исход бити на нашу корист.

Због тога не треба да претерујемо; треба да будемо стрпљиви. Треба да се молимо са смирењем и да све препустимо Његовој вољи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно за шта се молимо можда ћемо добити, а Господ зна када, јер Он све ради за нашу вечну корист.

Када нам Господ не испуњава молитве које упорно понављамо, онда се једна од две ствари дешава. Он не жели да нам испуни молитве јер нам то што тражимо не би било на корист, или зато што не знамо како да се молимо. Такође, може да се догоди да су оба случаја у питању.

У вези са првим случајем, нико не зна вољу Божју за нас јер нико не може да зна ум Божији. Због тога о овоме даље неће бити коментара.

У вези са другим случајем, ту би се могло много рећи.

Прво, не треба да претерујемо са тражењем од Господа, да нам испуни нешто одмах и по сваку цену. Јер ово нестрпљење и овакав начин молитве је показатељ непоштовања према нашем Творцу.

Ко си ти, или ко сам ја, да заповедамо Господу. И не само то, него додатно говоримо Господу када да нам нешто испуни.

Али, драги оче, не инсистирам ни на чему и нисам поставио временски рок. Ти то добро знаш. Само хоћу да кажем да мој проблем већ годинама траје.

Баш то желим да ти објасним. Ми треба смирено и понизно нешто да тражимо од Господа, али само за неко време. Ако увидимо да нам Господ то не испуњава онда и ми треба да престанемо то да тражимо.

Јер некада када смо упорни решења постају све удаљенија. Зато треба стати, а касније се можда то и испуни, а да нисмо ни свесни, јер смо заборавили. Бог никада не заборавља, Он чује молитве и испуњава их по својој вољи!

Због тога не треба да инсистирамо на испуњењу молитве, а поготово не на временском периоду. Инсистирање у овом случају је контрапродуктивно и може да нанесе штету.

У твом случају, ако наставиш са инсистирањем, неће испасти ништа добро.

Уопште говорећи, дете моје, желим да разумеш да никада не треба да покушавамо да променимо намеру Божију да би нама све одговарало.

Када нам је нешто потребно, не треба да јуримо за тим, већ препустимо све вољи Божијој. Јер, у том случају, што више нешто јуримо оно постаје све даље. Добар пример је човекова сенка коју никада не можемо да ухватимо, ма колико брзо трчали, јер се она исто толико брзо удаљава од нас!

Да ли ти је сада јасно у вези инсистирања испуњења молитве? Разумео сам оче, али не могу да се сложим са вама… Онда, у том случају, даћу ти пример и видећеш да ћеш се тада сложити са мном.

Рецимо да нађемо довољно велику боцу кроз чије грло можеш да провучеш своју руку, а када убациш руку онда је стегни у песницу. Ма колико пута пробао да извучеш песницу нећеш моћи. Али ако отпустиш песницу и ослободиш прсте, рука ће лако изаћи из боце!

Тачно се ово дешава са твојим проблемом.

Што више будеш инсистирао то ће решење бити даље. Ако желиш да решиш свој проблем престани да инсистираш. Помолио си се Богу, а Он ће одлучити. На теби је да чекаш одговор, смирено и са вером. Ако овако будеш радио имаћеш позитивне резултате. А ако наставиш да инсистираш, направићеш негативан ефекат.

Саветујем ти да престанеш да бринеш о свом проблему да би Бог почео да брине уместо тебе!

Оче, зар није речено да куцамо и да ће нам се отворити, да тражимо и да ће нам се дати. Ако престанемо да куцамо на Божја врата, како ће нам Он отворити и ако престанемо да тражимо како ће нам Он дати.

Све зависи како тражимо и како куцамо.

Ако, на пример, куцамо на врата насилно и оштро, онда нам се врата никада неће отворити или ће се отворити, али ће домаћин бити негостољубив и можемо да добијемо батине. А ако куцамо смирено и молитвено онда ће се врата широм отворити, а домаћин ће те дочекати веома љубазно.

Исто то важи и када нешто тражите. Ако тражите са повишеним гласом и са претњама онда ништа нећете добити и обрнуто. А ако тражите понизно, одмах ћете добити то што тражите. Не дај Боже да је другачије и да Бог мења своје мишљење у односу на претње.

Зато није довољно само куцати и тражити, већ је битно на који начин то радимо, ако желимо да нешто добијемо.

 

Извор: Београд.ин