Издвајамо Свет

ПЕНТАГОН ЗАНЕМЕО: Руси поставили нове радаре на СУ-57 који види све америчке “невидљиве” авионе

Фото: Јутјуб

Реномирани кинески специјализовани сајт Мил.неwс.сина оценио је да микроталасни фотонски радар, којим је опремљен руски ловац пете генерације Су-57 чини америчке стелс-технологије бесмисленим.
Чак процењује да америчке ометаче радара и система везе „претвара у смеће“.

Мил.неwс.сина указује и објашњава:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Особенност тог типа радара је у томе што су компактни, лаки и имају велики домет. У стању су да `ухвате` силуету сваког авиона. Са резолуцијом која је неколико десетина пута боље него код класичних радара. Фотонци напросто игноришу електронска ометања која емитује противник и потпуно су неосетљиви и за моћне ометаче којима располажу САД“.

Кинески сајт указује да се ради о новом типу радара који су приближно два пута мањи од постојећих, што је њихова „озбиљна предност“.

Мил.неwс.сина наводи да се такви радари могу правити и у форми танке „фолије“ која се може поставити и на крило авиона, што ће саме авионе чинити осетно лакшим и побољшавати им летачке могућности.

Кинески сајт посебно наглашава да амерички чувени стелс-авиони, које Пентагон рекламира као `невидљиве`, постају бесмислени јер су те технологије потпуно беспомоћне пред фотонским радарима.
Мил.неwс.сина наводи да Русија своје Су-57 може користити истовремено (упарено) са беспилотним летелицама „Охотник“.

Британско издање Јане’с 360 објавило је – са позивањем на функционера руске војне компаније Ростех Виктора Кладова – да је Москва спремна да пекингу понуди извозну верзију Су-57.

 

Извор: Mil.news.sina.com/webtribune.rs