Издвајамо Србија

ПОЧЕЛО ЈЕ! УГЉАНИН СПРЕМА ОТЦЕПЉЕЊЕ: Протерати Војску Србије – Санџак тражи гувернера и полицију, а све ће надгледати ОНИ!

У првом члану овог документа наводи се да се успоставља специјални статус за Санџак

Бошњачко национално веће, којим из сенке руководи Сулејман Угљанин, усвојило је иницијативу за решавање статуса Санџака и Бошњака.

Овим документом, који су усвојили већници из Угљанинове партије, БНВ тражи демилитаризацију ове регије и успостављање нове полиције, као и присуство међународних снага које би вршиле контролу граница Санџака.

У првом члану овог документа наводи се да се успоставља специјални статус за Санџак и да ће се функције државне власти остваривати преко органа Санџака и преко органа у општинама које су у његовом саставу.

„Права и обавезе Санџака биће регулисане уставом Санџака, у чијој ће првој изради учествовати стручњаци ЕУ и доносиће законе и друга акта из своје надлежности. Санџак ће имати своју скупштину, гувернера и владу као носиоце извршне власти, укључујући полицију под њиховом контролом, независно судство и друге органе. Први избори за ове органе одржаће се под надзором УН, ЕУ и ОЕБС“, наводи се у усвојеном документу.

Даље се наводи да ће све спорове о специјалном статусу решавати специјални комитет за Санџак у оквиру ЕУ и да ће овај простор бити демилитаризован.

„Подручје Санџака биће трајно демилитаризовано под надзором УН и Европске уније, што државне власти обавезује да у року од 30 дана од успостављања специјалног статуса повуку све војне ефективе са подручја Санџака, као и оне полицијске снаге које премашују потребе нормалних активности. Контролу граница Санџака вршиће међународне снаге“, стоји у усвојеној Иницијативи за специјални статус Санџака који, према овом документу, обухвата Нови Пазар, Сјеницу, Тутин, Пријепоље, Нову Варош, Прибој, Пљевља, Бијело Поље, Беране, Андријевицу, Петњицу, Гусиње, Плав и Рожаје.

Овим документом регулисане су и надлежности тзв. органа Санџака, па ће они бити одговорни, између осталог, и за избор органа, образовање, културу, информисање, спорт, привреду, природна богатства, индустрију, контролу банака, али и за здравство, саобраћај, полицију, избор судија и тужилаца и опорезивање.

БНВ је усвојило и документ који садржи, како се наводи, основне елементе бошњачке националне политике, у којем се наводи да српски државни органи са јавним овлашћењима у Санџаку немају право и легитимитет да поступају према бошњачком народу све док се не усагласи национална структура запослених у тим службама.

„Свако поступање српских државних органа према Бошњацима у санџачким општинама пре него што се ускладе националне структуре запослених сматраћемо дискриминацијом и државним насиљем над Бошњацима“, наводи се у овом документу.

Република Српска је геноцидна

Босанскохерцеговачки ентитет Република Српска настала је на удруженом злочиначком подухвату и геноциду над Бошњацима. На том подручју српске оружане снаге извршиле су геноцид над Бошњацима и прогон бошњачког народа, као и етничко чишћење.

Војска и полиција претња за Бошњаке

Српске оружане снаге, војска, полиција, државна безбедност и друге наоружане групе у њиховом саставу за бошњачки народ представљају непријатељску оружану силу. Све док државни органи Србије не расветле злочине над Бошњацима, починиоце злочина не казне и не спроведу лустрацију, српске оружане снаге Бошњаци доживљавају као непријатељску оружану силу која је извршила геноцид.

 

Извор: Е.А./Ало