Издвајамо Србија

ПОЛИЦИЈА ТРЕНИРА СТРОГОЋУ: Похапшени власници компанија, тајкуни по целој Србији, службеници Владе!

Представници неколико већих домаћих компанија, као и службеник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, ухапшени су јуче у координираној акцији припадника Безбедносно-информативне агенције, Одељења за борбу против корупције УКП и Вишег јавног тужилаштва у Београду, због сумње да су тражили новац од невладине хуманитарне организације „28. јун“.

Наиме, Бојан Мишић, шпедитер из Ниша, власник и директор „БРW Царс“, Драшко Кандић, службеник фирме „Траце Сербиа“, Небојша Нешић, власник и директор фирме „Херба Фарм“ и Миленко Никић, високорангирани службеник у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Србије, лишени су слободе због сумње да су извршили кривично дело трговина утицајем из члана 366 КЗ РС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су противправно захтевали од представника НВО „28. јун“ новчану надокнаду у износу од 37.500 евра, како би омогућила несметан увоз хуманитарне помоћи у виду медицинске опреме, које су представници невладине хуманитарне организације „28. јун“ прикупили и упутили здравственим установама у Нишу, КиМ, Републици Српској, као и повратничким српским срединама у Хрватској.

Након лишавања слободе поменутих лица приступиће се претресу по ЗКП-у пословних канцеларија и стамбених објеката које користе поменута лица, у циљу фиксирања материјалних доказа за извршено кривично дело.

Одређено је решење о задржавању у трајању од 48 часова Бојану Мишићу, шпедитеру из Ниша, Драшку Кандићу, службенику фирме „Траце Србија“, Небојши Нешићу, власнику фирме „Хербафарм“ и Миленку Никићу службенику министарства за рад запошљавања борачка и социјална питања.

 

Извор: Блиц