Издвајамо Србија

ПОСЛЕ БОМБАШКОГ НАПАДА, ДАЧИЋ ПРЕЖИВЉАВА НОВУ ДРАМУ: Квар на авиону Владе Србије, хитно слетели у Атину

Ивица Дачић је за 12 сати преживео тероритички напад у Сомалији, у коме је погинуло шесторо људи, али и квар на државном авиону током лета. Морали су принудно да слете да не би дошло до експлозије!

Ивица Дачић, шеф дипломатије једва је извукао живу главу и то у два наврата за 12 сати! Прво је у Сомалији, у Могадишу преживео терористички напад екстремистичке групе Ал Шабаба, да би неколико сати касније, у путу за Србију, дошло до квара на авиону због чега је државни фалкон морао принудно да слети у Атину!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током састанка Дачића и председника Сомалије, у председничкој палати у Могадишу, експлодирао је аутомобил бомба испред резиденције. У нападу, за који је одмах одговорност преузела екстремистичка група Ал Шабаб, повређено је 13 особа, а њих шесторо је погинуло.

Шеф дипломатије је одмах након напада рекао да се није уплашио и да се, према протоколу, враћа за Србију после вишедневне турнеје по афричким земљама. Међутим, само неколико сати касније догодила се драма на небу. На владином фалкону дошло је до квара, упалио се црвени аларм за бетерију у акумулатору и делегације је морала принудно да слети.

– Пилоти су рекли да им се упалио црвени аларм за батерију у акумулатору, и да морамо одмах да слетимо, јер може да дође до пожара и експлозије. Срећом били смо близу Атине, па смо принудно слетели, тамо су нас на аеродрому чекале екипе за прву помоћ и спасавање, ватрогасци, итд… Тако да су морали да пронађу нове батерије. То је све трајало четири, пет сати и онда смо истим авионом, фалконом, стигли у Београд око три ујутру… – каже Дачић.

Иако је у једном дану, односно за 12 сати, преживео две стресне ситуације када му је живот висио о концу, Дачић наводи да га то није избацило из колосека.

– Ја сам више огуглао, тако да ни на шта не реагујем – каже Дачић и додаје:

– Ја као да имам десет живота.

Ово није први пут да се Дачић нађе у опасној ситуацији – више пута је говорио да је током посете афричким земљама летео без потребних дозвола, да су прелетели и изнад Камеруна где је у том тренутну био грађански рат. Пре седам година, код Пожеге, на прво возило (полицијско) из пратње министра полиције Ивице Дачића налетео је аутомобил „рено меган“. Полицијски ауто је био потпуно смрскан, а да није било њега возач „мегана“ би ударио директно у Дачићев ауто.

Пре седам година, у време када је Дачић био премијер и министар полиције, мушкарац, Иван С. (24), из Чачка, позвао је 192 и поручио оператеру да ће побити Дачићеву децу. Он је ухапшен, а Дачић је тада поручио да се секира због породице. Ово нису једине претње које добија његова породица. Како је недавно рекао Дачић, често му стижу анонимна писма у коме му поручују да ће му „отровати фамилију“, „да запамти кад је задњи пут видео сина и ћерку“, да ће га „стрпати у гепек“.

 

Извор: Курир/Ало.рс/Д.Н.