Издвајамо Србија

ПОСЛЕ ЛЕТЊЕГ ВИКЕНДА ОПЕТ МУЊЕ И ГРОМОВИ: Спремите јакне стиже НАГЛО ЗАХЛАЂЕЊЕ!

Фото: Pixabay.com

Киша, муње и громови ће се наставити после кратког летњег викенда.

Већ су се данас навукли облаци и очекују нас киша, пљускови и грмљавина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће и слаб до умерен југоисточни ветар, јавља Курир.

„Минимална дневна температура биће 15 степени, максимална дневна 21, на западу до 29, а на југоистоку Србије и у Београду 23“ каже Ђорђе Ђурић, метеоролог „Ведер ту амбреле“.

Према његовим речима, у Србији ће се у уторак наставити истоветно време као што је то било данас – понегде спарно и нестабилно, са локалним пљусковима и грмљавином.

„Биће услова и за грмљавинске непогоде са градом и обилнијим пљусковима. Максимална температура у уторак ће бити од 24 до 30 степени. У Београду ће бити 27 степени. Док ће минимална дневна бити 18 степени“, наводи он.

„У среду се очекује мало свежије време, променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином, углавном на северу, али и даље топло и спарно. Максимална дневна температура ће бити 26 степени, а минимална 15“, додаје Ђурић.

Од додаје да нам у четвртак следи доста свежије, па ће максимална температура износити 14 степени, а минимална 12.

„Време ће бити променљиво облачно, понегде са пљусковима и грмљавином. Док ће у петак бити осетно свежије, променљиво облачно, са условима за кишу и грмљавину, максимална температура од 14 на западу Србије до 21 на северу. Током следећег викенда очекујемо углавном суво и топлије време“, наглашава Ђурић.

 

Извор: Курир