Издвајамо Србија

ПОТОП У БЕОГРАДУ: Невреме покосило главни град, улицама теку потоци (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Јаки пљускови праћени грмљавином и ветром захватили су Београд данас око 15 сати. Провалу облака пратили су и јаки налети ветра, а због воде на улицама долазило је и до застоја у саобраћају. Температура је нагло пала, са 24 на 16 степени, а након нешто више од сат и по, невреме је прошло. Метеоролози наводе да у Београду до краја дана не би требало да буде новог налета.

Упркос најавама метеоролога да нас ових дана очекује нестабилно време, на градским улицама је, како су јављали читаоци „Блица“, завладао „тотални хаос“. Потоци су се дословно сливали улицама, што је довело и до већих проблема у саобраћају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Градском саобраћајном предузећу потврдили су да су стали трамваји на линијама које саобраћају преко Аутокоманде, Славије, Рузвелтове и Старине Новака.

– Шине су пуне воде и из њих избија прљавштина – објашњавају диспечери.

На другим линијама градског превоза тренутно, навели су диспечери, аутобуси су возили, али успорено.

Нови Београд је такође захватило баш јако невреме, јављају наши читаоци, а суграђани са Бановог брда рекли су и да имају проблема са пријемом ТВ канала.

Насеље Војводе Влаховића је поново потопљено, а у доњем делу улице, како наводе станари, почело је поново да се ствара „језеро“.

Počelo je da se stvara "jezero" u donjem delu ulice Vojvode Vlahovića. Stanje oko 15:00 časova.

Posted by Vojvode Vlahovića on Wednesday, May 29, 2019

– Овакви налети падавина могу се очекивати у наредних седам дана. Невреме је, поред Београда, захватило и Јужни Банат. Током данашњег дана не би требало да их буде више у Београду, док би на северу Војводине могао да се очекује још један налет – каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

Метеоролози су већ упозоравали на обилне падавине, праћене грмљавином током наредних дана. Упозорење на јаке пљускове на снази је све до 5. јуна.

 

Извор: Блиц