Издвајамо Србија

ПРЕДСЕДНИК САОПШТИО НАРОДУ СТРАШНЕ ВЕСТИ: Албанци покрећу нову операцију „Олуја“, исту као Хрвати ’95! Србија мора реаговати!

Вучић је, упитан колико је далеко најлошији сценарио и колико је забринут, односно да ли је ближи тај сценарио или смиривање ситуације, казао да је веома забринут.

Председник Србије Александар Вучћ оценио је данас, поводом нових провокативних изјава из Приштине, да му се чини да поједини народи на Балкану не разумеју и не могу себи да пронађу пут у будућност.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не желим да улазим у њихове интерне политичке ствари. Чини ми се да поједини народи на Балкану не разумеју и не могу себи да пронађу пут у будућност. Једини пут који виде јесте мржња према српском народу, иако ће рећи да се не ради о мржњи према Србима, већ према онима који су починили злочине. Не могу да се окрену ни раду, послу, трговини ни економији, јер не знају шта би с тим. Неки су само обукли одела и ставили кравате, а изашли су из шуме, и разумљиво је да тако говоре“, рекао је Вучић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Он је додао да га брине то што су приштински званичници почели да се утркују у таквим изјавама, а да Европа и свет нису реаговали ни када су формирали, супротно свом уставу, војску, одбили да формирају Заједницу српских општина, када су уводили таксе на српску робу.

Вучић је подсетио да је било само вербалних реакција, а када су сваки пут оптуживали Србе за све могуће злочине, без иједног доказа их хапсили и држали по шест месеци у затвору, па их пуштали, те потом и када су у Приштини усвојили платформу против дијалога с Београдом.

„Упозоравали смо цео свет за ову комисију за геноцид (резолуцију усвојену синоћ у косовској скупштини), као и за доношење некаквих сумантих одлука према којим треба да се сваки Србин осећа уплашено“, рекао је председник Србије и оценио да тај зачарани круг још није затворен.

Указао је да ће и у недељу, на дан избора за градоначелнике четири српске општине на северу КиМ, покушати да провоцирају Србе преко својих, срећом, малобројних, али увек постојећих Срба.

„Видели сте да неки од људи са политичке сцене Србије најављују да ће гласати за кандидата Кадрија Весељија, само да би били против Српске листе. Користиће и то, али и полицијске снаге, које желе у понедељак да ухапсе 26 припадника полиције на северу и још 15 лица под изговором за наводну корупцију“, упозорио је Вучић.

Рекао је да им је потом намера да уследи завршни чин потпуног овладавања простором где живе Срби, посебно на северу, а то желе како би затворили круг и, како кажу, довели Србију пред свршен чин као што су учинили Хрвати операцијом „Олуја“ 1995.

„То што Весељи говори о Нишу, Куршумлији (одакле су наводно протерани Абанци), било би добро да дође да види како изгледа и како ће да успе. Србија ће реаговати уздржано, смирено, али ће сачувати и заштитити свој народ“, подвукао је Вучић.

Он је указао да нас од њих раздваја то што ми, иако се појављују неки снимци силовања наводно Албанки од стране Срба, а испостави се да су то снимци са арапских ратишта, не негирамо да је било злочина.

„Када их слушате о природном и историјском праву на Ниш, Куршумљију и заузимање простора где живе Срби, немате избора, једино што можете је да кажете “људи, дотерали сте нас у ситуацију ви и ваши спонзори из делова међународне заједнице дотле да морамо да сачувамо и штитимо свој народ““, истакао је председник Србије.

Вучић је, упитан колико је далеко најлошији сценарио и колико је забринут, односно да ли је ближи тај сценарио или смиривање ситуације, он је казао да је веома забринут.

„Имате посла с људима који су почели да се утркују због тога што су видели да су мржња против Србије, таксе, донели огромну популарност Рамушу Харадинају, па сада Весељи и Хашим Тачи покушавају да покажу да су још екстремнији. Када уђете у врзино коло лудила, краја нема“, рекао је Вучић.

Он је оценио да, када се уђе у одређену фазу политичког лудила, не може да пронађе излаз, а то је данас случај с албанским званичницима на Косову

Председник Србије истакао је да ће Србија свакако морати да реагује.

„Биће различитих општих аката које ће усвојити пре свега Народна скупштина, затим и подзаконских аката које ће влада усвајати. Морамо да реагујемо на начин да будемо озбиљни, уздржани и водимо рачуна да не изгубмо кредибилитет као озбиљни људи и земља у међуанродној заједници“, рекао је Вучић.

 

Извор: Ало.рс/ Тањуг/ М. И.