Издвајамо Спорт

ПРЕМИНУО БИВШИ ФУДБАЛЕР И ПОЗНАТИ СРПСКИ ТРЕНЕР: Радио је и у репрезентацији Србије

Са Ал Ахлијем освојио је арапски Куп краља, Куп принца Фајсала играо сва највећа такмичења тог дела света и остао уписан у историју Ал Ахлија као најбољи тренер.

Данас је у Клиничком центру у Београду, у 70. години живота, преминуо познати фудбалски тренер Небојша Вучковић. Поред тренерске, покојни Вучковић је имао и запажену играчку каријеру, током које је носио дресове Рада, Војводине, ЛАСК-а и француског АСБ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Деведесетих година тренерску каријеру Вучковић је почео у АСБ-у у Француској као играч-тренер, да би потом водио Бачку као први прави тренерски ангажман. Тих година још је водио Колубару, Чукарички, Нови Пазар и Бежанију, а имао је и два инострана ангажмана, прво у Арабику из Кувајта где је водио омладински тим, а затим у кувајтској Кадсији где је такође предводио омладинце.

Био је и помоћник младе репрезентације Југославије, а 2000. године добио је и први самосталан интернационални ангажман који је наговестио сјајну каријеру на том парчету земљине кугле. Преузео је Ист Рифу из Бахреина, а већ наредне сезоне водио је Вакру из Дохе.

Уследио је повратак у Србију и посао у Бежанији, али и брз нови одлазак, сада у Оман. Сео је на клупу Ал Насра. Вучковић је имао сјајан период каријере водећи један од највећих клубова у том делу света, Ал Ахли у периоду од 2005. до 2008. године. Седео је још на клупи Ал Кураитијата, Ал Саилије, Ел Исмаилија, Ал Насра и Доњег Срема 2015. године.

Један трофеј освојио је са Бачком, са Бежанијом је био првопласирани јесењег дела шампионата, међу пуно успеха кроз каријеру свакако је најуспешнији период био у Џеди. Са Ал Ахлијем освојио је арапски Куп краља, Куп принца Фајсала играо сва највећа такмичења тог дела света и остао уписан у историју Ал Ахлија као најбољи тренер.

 

Извор: Ало.рс/В.Ж.