СРБИЈА ЈАВЉА

„САД ЋЕШ ТИ ДА МЕ БИЈЕШ?“ Жестока свађа Јеремића и Шапића иза кулиса „Утиска недеље“, ПАЛЕ ТЕШКЕ УВРЕДЕ

Жесток сукоб догодио се прошле недеље током рекламног блока емисије „Утисак недеље“ између председника Српског патриотског савеза Александра Шапића и лидера Народне странке Вука Јеремића, сазнаје „Блиц“.

Свега је било овде, једног дана ћемо вам причати Тања (Лазаревић, уредница портала КоССев) и ја, а можда и неко други – рекла је у одјави емисије ауторка Оља Бећковић, а затим се обратила гостима речима: „Хвала вам што је ипак све испало супер“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје „Блиц“, у једној од пауза за рекламе Шапић је иритиран, како је рекао, неистинама које је Јеремић изнео, осуо паљбу по председнику Народне странке.

Свему је претходио део емисије у којем се говорило о протестима.

– Моје мишљење је да вас ћутање и дистанца не могу оставити с ове стране етичког критеријума којем ја припадам… Стратешко опредељење свих који желе промене је подршка наставку протеста – рекао је Јеремић.

На то је Шапић одговорио да не разуме шта је неетички и неморално у његовом деловању и зашто му замерају што неке ствари није никад радио, баш они који су их управо радили.

– На начин на који је добар део Савеза за Србију говорио о СНС, о Александру Вучићу, о начину на који су с њим сарађивали или на који су једни о другима говорили, ја никада нисам. Године 2016. када сам ишао на београдске изборе, Вук Јеремић се није бавио политиком, био је у Уједињеним нацијама. Драган Ђилас се бавио кошарком, Саша Јанковић је био заштитник грађана. Ја сам изашао сам на НБГ изборе, победио и нисам био љут ни на кога што ме није подржао. Године 2018. у београдској кампањи није било ништа мање напада на мене него на Јеремића, Ђиласа или Јанковића, а уз то ме је нападао и Саша Радуловић – рекао је Шапић и нагласио да је тада у престоници имао најбољи рејтинг, али да тада нико није рекао „хајде да се удружимо око најјачег“, него су говорили „ајмо да се удружимо, али око мене, а ако нећеш са мном, ниси опозиција“.

Јеремић револтиран поменом његове кампање за генералног секретара УН рекао је да није у том тренутку као кандидат могао да напада власт и потом узвратио Шапићу личном увредом.

– Сетите се Олимпијаде у Пекингу 2008. године када сте добили батине од саиграча јер сте били слично безобразни као данас. О томе нисте хтели да причате док се такмичење није завршило – рекао је Јеремић и шокирао Шапића који му је рекао да је „масно слагао и да треба да га буде срам“.

– То је тешка неистина. Постоји снимак конференције на којој су сви медији били присутни, па лепо погледајте. Масно сте све слагали – рекао је Шапић и додао:

– А што се 2016. године тиче, ми смо морали и тада овде да живимо, нисмо могли да тражимо тајм-аут док ви решавате ваше ствари око УН – закључио је он.

Након овог дела емисије уследио је рекламни блок у којем је, према сазнањима „Блица“, дошло до жестоког окршаја. Шапић се први обратио Јеремићу питањем: „Шта ти знаш шта се догодило у Пекингу, како те није срамота да лажеш на телевизији? Све што је тамо било, разјашњено је после пет дана“, рекао је Шапић, а изреволтиран Јеремићевом опаском да га је саиграч пребио пошто је био безобразан, Шапић га је упитао: „А пошто сам сад и овде, како кажеш, безобразан, сад ћеш ти да ме бијеш“.

– Нећу, ја се не бијем.

– Па јеси ли повео онда некога да ме бије кад ме тако упозораваш?

– Ти си кабадахија, исти као Вучић, његов си пион.

Шапић је потом жестоко узвратио питањем:

– Јесам ли ја или ти СНС-у дао кворум за буџет 2013. године? Пала би им влада тада да ниси.

– Пристојно је било да убацим картицу када сам већ у сали. Па и овако би добили кворум.

– Докле год су такви као ти симбол опозиције у Србији, Вучић може да ужива. Ти ћеш да ми причаш ко је опозиција – викао је председник СПАС-а.

Ауторки емисије, трећој гошћи, али и камерманима било је нерпријатно све време током паузе.

Сви актери без коментара

Ауторка „Утиска недеље“ Оља Бећковић није желела да коментарише дешавања иза камера. Такође, ни Александар Шапић ни лидер Народне странке Вук Јеремић нису били расположени да прокоментаришу збивања иза кулиса „Утиска недеље“.

Погледајте видео

 

Извор: Ивана Мастиловић Јаснић/Блиц/Србија јавља