Издвајамо Србија

САМО ШТО НАМ НИСУ ТРАЖИЛИ ДА УБИЈЕМО ПУТИНА! Вашингтон послао СРАМНУ ПОНУДУ Србији, а ставка под бројем 1 је ШАМАР ВЕКА!

Према незваничним сазнањима, за Америку, нарочито војни део естаблишмента, проблем руског утицаја у региону је без премца најважније питање.

Одрекните се Русије и Путина и постаћете најмоћнија војна и економска сила на Балкану, а од америчке војске добићете по најповољнијим условима целу ескадрилу Ф-16 и друго моћно оружје.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је суштина понуде која је из Вашингтона најповерљивијим дипломатским каналима стигла Србији, а аналитичари је редом оцењују као непристојну. Према незваничним сазнањима, за Америку, нарочито војни део естаблишмента, проблем руског утицаја у региону је без премца најважније питање и његово решавање (читај: протеривање Русије са Балкана) приоритет је свих приоритета.“

– Једна од важних линија додира НАТО и Русије пролази управо преко Србије и овог дела Европе. А вашу земљу у Вашингтону, не без разлога, доживљавају као кључног савезника Москве на Балкану. Посебно је тај утисак појачан након недавне параде у Нишу, на којој су учествовали руски хеликоптери и тенкови са посадама које су стигле из Москве. Зато је за САД од стратешког интереса да некако пресече везе Београда и Москве, пре свега војне – објашњава извор, један од најискуснијих западних дипломата у Београду.

Како каже извор, ово питање има апсолутни приоритет чак и у односу на решавање косовског проблема:

Ово су детаљи пакета:

1. Одрицање Србије од Русије и Путина, прекид војне сарадње са Русима

2. Америчка војна помоћ Србији: испорука ескадриле Ф-16 (у њој може бити од 12 до 24 авиона), већег броја борбених оклопних возила, у перспективи и набавка неког од америчких ПВО система

3. Већа сарадња са америчком војском, укључујући обуку српских кадрова и више заједничких вежби

4. У перспективи отварање америчке базе у Србији

5. Економски пакет за Србију који би Вашингтон реализовао у сарадњи са ЕУ

6. Придруживање Београда санкцијама против Русије (није императив да то буде у кратком року)

 

Извор: Ало.рс/ Република/ М. И.