Издвајамо Србија

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗГРАНУО СРБИЈУ! ПОЗНАТИ МУЗИЧАР ШУТНУО ТОРБУ ДЕЧАКУ КОЈИ ПРОСИ: Виолиниста се огласио и ево која је његова страна приче!

Познати Виолиниста Данило Анђелковић, направио је праву пометњу, након што је на друштвеним мрежама освануо снимак на којем, у центру Краљева, код бивше Робне куће, дечаку који је преко пута њега свирао и просио, у лице шутира торбу која је служила за то да пролазници у њу спусте новац.

На снимку се јасно види да је торба, након шутирања, одлетела у правцу лица дечака.

Да је снимак потпуно аутентичан, потврдио је и сам Данило у статусу на својој Фацебоок страници на којој је оставио следећи статус:

„Поводом видеа који кружи на коме виолиниста “шутира торбу дечку који проси”.
Јесте, на жалост ја сам.

Дакле свирао сам ту можда пола сата кад је дошао човек са дечаком, бициклом су донели и истоварили хармонику и бубањ. То значи да планирају да свирају на истом месту где сам ја био. То бих игнорисао иако је конотација веома груба и дрска. Дечко је одмах бицикл прислонио уз дрво на пола метра од моје опреме на средини улице, тако да делимично заклања пролаз људима који ми прилазе. На то сам замолио да препаркира бицикл мало другачије на шта је дечко протествовао, и тек после неколико поновљених захтева мало померио. Потом сам се обратио његовом оцу, и објаснио да сам скоро дошао и да бих свирао два сата. На то ми је одговорио нешто као да то не долази у обзир и “Немамо ништа са тобом, ти ради твоје ми ћемо наше”. Већ сам био врло узнемирен, а посебно ме је погађало то што практично немам никакав начин да њихову намеру осујетим, јер је са таквом врстом људи једноставно не можете да изађете на крај. Наставио сам да свирам, а њих је једно време задржало то што су видели колико људи ми прилази и окупља се слушајући. Коначно отац је кренуо некуда остављајући дечка, а дечко већ као љут рекао му је али гласно да и ја добро чујем, како ће он сада сам да свира, и као не долази у обзир више да чекају на мене. Ускоро је почео да удара у бубањ и пева. На то сам после неколико минута пришао, шутнуо празну торбу и ухвативши га руком за потиљак повукао мало у страну. Касније се отац вратио, и “изгрдио га што је почињао да свира” а мене што сам напао дете. Договорили смо се да ћу свирати још сат времена потом, али сам и пре завршио јер сам био потресен“, гласи део Даниловог „оправдања“.

Испод статуса, у којем је покушао да оправда свој поступак, нижу се прилично негативни коментари, у којима га људи махом осуђују и пишу да за такву врсту реакције не постоји оправдање.

Анђелковић је, иначе, завршио музичку академију, а новац зарађује управо свирањем на улици, што српских, што европских градова.

 

Извор: Курир.рс/З.А.