Издвајамо Србија

ШОК У СРБИЈИ: Фирма побегла преко ноћи, однела машине и оставила 300 радника БЕЗ ПОСЛА

Руководство Врања изненађено је одлуком компаније “Спилит” да такорећи преко ноћи изнесе машине из производних хала и нестане из овог града, изјавио је за Тањуг помоћник градоначелника Врања за привреду Ненад Величковић.

“Спилит” је руска фирма која је у Врање стигла 2017. године и почела производњу намештаја закупљених у погонима Јумка.

Loading...

“Руководство града је изненађено одлуком да је ова руска компанија такорећи преко ноћи изнела машине из својих производних хала и нестала”, каже Величковић.

Величковић каже да градска власт на сваки начин покушава да ступимо у контакт са руководством Спилита али да на њихове позиве нико не одговара.

Према његовим речима, градска власт је раније имала одличну сарадњу и добре контакте са људима из “Спилита”.

“Чак су били заинтересовани и у разговору изразили жељу да у слободној зони прошире производњу и да купе земљиште како би направили своје производне погоне”, каже он и понавља да су изненађени и затечени оваквом одлуком.

“Спилит” је у Врању производњу почео са 130 радника а сада их је било и дупло више, процењује Величковић, додајући да градска власт не располаже релевантним подацима о неисплаћеним зарадама.

“Надлежност града не постоји, они су привредно друштво и нисмо имали никакве пословне односе са њима”, рекао је он и додао да Спилит није ништа добио од града Врања већ је халу и земљиште закупљивао од Јумка.

Према последњој објави у регистру привредних друштава код Агенције за привредне регистре 20. маја оставку на место директора “Спилита” поднео је Иван Трипковић.

У том регистру наведено је да је 49 одсто “Спилита” у власништву београдског “Холлодеxа” док је 51 одсто у власништву руског партнера ООО Корољ Диванов

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...