Издвајамо Свет

ШОКАНТАН СНИМАК ПОТЕРЕ АМЕРИЧКИХ ЛОВАЦА ЗА НЛО! Војска САД први пут признала – НИСМО САМИ НА ПЛАНЕТИ! (ВИДЕО)

У новембру 2004. борбена група америчких ловаца УСС Нимитз имала је радарско-визуални сусрет с неидентификованим летећим објектом. У децембру 2017. објављене су и инфрацрвене снимке инцидента, а Wашингтон Пост је тада писао како је снимак објавио бивши обавештајни официр Луис Елизондо како би расветлио тајну операцију Министарства обране

Војска никада до сада није службено признала да је програм постојао, али се Неw Yорк Тимес се докопао видео материјала, а контактирао је и учесницима спорног програма. Програм је, службено укинут 2012. године, али упућени тврде да су људи који су радили на њему само премештени на друге позиције и да још увек анализирају све податке везане за НЛО.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од снимака, који су процурили у јавност, показује двојицу пилота Ф/А-18 Суперхорнета који су 2004. полетели с носача авиона због необичног објекта, величине путничког авиона.

– Ово је је**ни дрон“, чује се један од пилота, „Ма, има цела ескрадрила, погледај на С.А“ „Мој Боже“ „Сви иду уз ветар. Дова 120 миља на сат“ „Погледај, окреће се“ ,“Није то ваљда…“ чује се на снимку који је процурео у августу.

Пентагон је упорно ћутао о тим инцидентима, али је 23. априла америчка морнарица ппотврдила за часопис Политицо: „Било је више извештаја о неовлашћеним и неидентификованим летелицама које последњих година улазе у наш ваздушни простор“.

Елизондо инсистира да је инцидент с НЛО стваран:

– Сада имате људе на највишим нивоима власти САД и међународне заједнице који коначно узимају овај феномен озбиљно, примењујући стварне ресурсе, прави талент и праву стручност да коначно схватимо шта је то – истакао је Елизондо.

Елизондо је рекао Тхе Неw Yорк Тимесу да је иступио из Министарства обране у септембру 2017. због претеране тајновитости која је окруживала цели програм. Рекао је да не може говорити у име америчке владе, али да он сматра како постоје докази који подржавају теорију да су ванземаљске летелице посетиле Земљу.

– Те летелице – зват ћемо их летелицама – приказују карактеристике које америчко ваздухопловство, као уосталом и ни једно друго на свету, тренутно не поседује у свом арсеналу – рекао је Елизондо.

Бивши високи службеник Пентагона каже да је летелица са снимка „пркосила законима аеродинамике“, да нема очигледне форме погона, те да је маневрисала на начин, који је, како сматра, далеко од Г-сила које би људско тело могло издржати.

Чланак Њујорк Тајмса укључивао је и видеоснимке америчких пилота који су сусрели НЛО 2014. године.

Један од пилота, пензионисани капетан Давид Фравор, рекао је за ЦНН да су летећи објекти изгледали као „15-метарски бомбони Тиц-Тац“ с муњевитом способношћу маневрисања.

Амерички сенатор који је покренуо програм поносан је на своје достигнуће. „Није ме срамота, нити ми је жао што сам то покренуо. Мислим да је то једна од бољих ствари коју сам направио током мандата. Направио сам нешто што нико пре није – закључио је Реид.

Тек на децидирано питање Њујорк Тајмса, Пентагон је признао да програм постоји. Његов годишњи буџет је 22 милиона долара.

 

Извор: Dnevno.hr