Издвајамо Србија

СПРЕМИТЕ СЕ ЗА НОВИ ШОК! Разорио нас је циклон, завејао снег у мају, потопиле кише, а од овог дана тотални ОБРТ! (ФОТО)

Снег који од јуче веје кроз Златиборски округ забелео је Сјеницу и села око Косјерића, док су планине Златар и Златибор као усред зимске сезоне. Пола Србије је било у колапсу због јаких киша, а регион је такође у тоталном застоју.

На Златибору температура тренутно износи свега три степена Целзијуса. На једној од омиљених спрских планина снег пада од јуче, а није престао ни током вечери. Они који су на ову планину допутовали ради пролећног одмора, вероватно жале што са собом нису понели скије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено се забелео и оближњи Златар, где је температура јутрос тек за који степен виша него на Златибору.

Фото: Фејсбук принтскрин

У селу Варда крај Косјерића снег у мају нанео је пољопривредницима штету, јер је пао на увелико олистале малињаке. Малине на Варди стижу касније, али у тренутку када би пролећни радови требало да су у јеку, ледене падавине су изненадиле произвођаче.

Подсетимо, и Сјеница „српски Сибир“ осванула је јутрос под дебелим белим покривачем. У Сјеници је јутарња температура била око два степена, тренутна износи четири, а слаб снег је синоћ провејао и кроз Нову Варош, док је онај умереног интезитета затекао госте Копаоника.

Како је раније најављено из РХМЗ-а, очекивало се да на подручју Србије укупна количина падавина у већини места буде од 20 до 40 милиметара, а локално и око 600 милиметара.

СРПСКИ СИБИР

Град који многи називају српским Сибиром потврдио је своје име, јер усред маја изгледа као да ће ускоро време за кићење јелке.

У Сјеници је јутрос измерено 3 степена Целзијуса, а највећа дневна температура могла би да буде 16 степени.

Иначе, снег је још јуче најављен у вишим пределима Србије, као и то да нам ове недеље следи права јесења атмосфера, изузев једног дана.

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У БИХ И ХРВАТСКОЈ

Фото: Фејсбук принтскрин

Невреме у Босни и Херцеговини и Хрватској још не јењава. Док се у БиХ и даље трага за маленим Ибрахимом, који је јуче пао у набујали поток, у Хрватској је једна особа изгубила живот у подивљалом мору.

Сански Мост се нашао на удару водене бујице која је направила прави лом у том граду.

Киша која се појачала јуче направила је велике проблеме грађанима тог града, а на акцији спашавања и подршке било је ангажирано стотињак спасилаца ФУЦЗ-а.

ВРЕМЕНСКИ ШОК

Од петка нас очекује тотална промена времена. Након хладних и кишних дана чека нас нагли топлотни удар. Викенд ће почети са високим температурама које ће достизати и до 27 степени

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.