Издвајамо Србија

СРБИЈА ЖЕСТОКО ОСУДИЛА РЕПЕРА! Раста СРАМНОМ ИЗЈАВОМ шокирао Србе! Разбеснеће вас оно што је рекао о КОСОВУ!

Репер Стефан Ђурић Раста изазвао је општу пометњу када је најавом својих наступа за јун открио и да ће певати у Штрпцу, градићу источно од Призрена, те је у распореду својих концерата навео да ће певати на Косову, уместо у Србији.

Тако се на Растином списку наступа налазе Штутгарт (Немачка), Велс (Аустрија), Љубљана (Словенија), Будва (Црна Гора), али и спорно Штрпце, поред којег је репер истакао реч Косово, које судећи по његовом ставу, не припада Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Будући да је репер рођен у Приштини, али и да у Штрпцу живи више од деведесет одсто Срба, фанови су му жестоко замерили овакав поступак. Како су фанови у коментарима објаснили, нико није очекивао да ће он, који вуче корене са Косова и Метохије, на такав начин понизити Србе.

Пошто су пре њега и највеће балканске звезде пропуштале да упишу име државе када су наступале на Косову и Метохији, нико не може да разуме због чега је Раста тако нешто написао.

– Па, земљаче, зар је могуће да идеш Шиптаре да забављаш? Још си у Приштини рођен… Шта рећи? И онда нама неко други крив. Сами смо себи криви за све. Поред градића Штрпце треба да стоји Србија, а не Косово, да би се ти исти Срби осећали много лепше и сигурније – написао је непознати младић, ком је Ђурић после неколико сати одговорио увредама.

– Немој само ти да спасаваш Српство, који не знаш да је Штрпце једина српска енклава. Такви као ти су нам највише криви, необразовани, велики Србине – одговорио је певач.

 

Извор: Ало.рс