Издвајамо Србија

ШТА ЋЕ БИТИ СА ДЕЧАЦИМА КОЈИ СУ ГЛЕДАЛИ УБИСТВО МАЈКЕ: Троструки убица из Новог Сада ПЛАНИРАО монструозни злочин

Фото: Фејсбук принтскрин

Троструки убица из Новог Сада Горан Јанковић (37) и даље је у бекству, а полиција је, како сазнаје “Блиц”, ангажовала скоро све расположиве снаге из Новог Сада и околине како би пронашла монструма који је мацолом убио супругу Мирјану (32) и њене родитеље Бранислава (63) и Наду (57) Пајић наочиглед своја два малолетна сина.

Први резултати истраге, како сазнаје “Блиц”, показали су да је Јанковић својим аутомобилом дошао у породичну кућу Мирјаниних родитеља са намером да се обрачуна са њом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Изгледа да је Горан злочин починио са умишљајем, јер је у кућу Мирјаниних родитеља дошао са мацолом коју је или понео из радионице или је држао у колима, пошто је био вулканизер. Претпоставља се да је Бранислав покушао да га спречи у намери да нападне Мирјану која је у то доба још спавала, те да је страдао као колатерална штета, а исти је случај и са Надом за коју се претпоставља да је Горан последњу усмртио. Вероватно је и она прискочила у помоћ супругу и ћерки те је Горан свој бес искалио и на њој – прича за “Блиц” извор из полиције.

Деца код ујака

Двојица синова Горана и Мирјане Јанковић су добро колико то могу бити у овом тренутку, кажу рођаци и пријатељи. Како додају, опорављају се од шока и код ујака су, који би требало да, након што се стишају страсти, поднесе захтев за усвојење преко Центра за социјални рад или захтев за старатељство.

У Улици Петефи Шандора где се догодио инцидент владају мук и тишина и комшије у чуду само слежу раменима и са неверицом одмахују главом због трагедије која је задесила породицу Пајић.

– И даље не можемо да верујемо шта их је снашло. Истина, нисмо знали да им ћерка има проблема у браку и нисмо ни слутили да се нешто дешава. Мислили смо да је дошла у посету родитељима на пар дана са децом, а не да је побегла од мужа насилника – прича нам комшиница породице Пајић.

Њихов рођак каже да су сви у шоку и да веома тешко подносе то што морају да враћају филм и препричавају страшан догађај бројним пријатељима и рођацима који долазе да изјаве саучешће.

– Страхота. Не можемо уопште да схватимо зашто је Горан то урадио. Било је међу њима и раније чарки, па се то смирило. Надали смо се да ће све бити у реду, али изгледа да то баш и није било идилично као што је деловало. Мирјана је слабо причала о томе. Вероватно да заштити децу која су деловала срећно. Ето у шта се претворила њихова срећа. Хвала Богу да је у Горану остала трунка човечности, ако уопште могу тако да кажем, па није дирао децу већ је побегао – прича нам потресени рођак.

Тела покојника су и даље на обдукцији у Заводу за судску медицину Клиничког центра Војводине те још није познато када ће бити сахрањени, а породица се нада да ће Горан ускоро бити ухапшен и да ће одговарати за своје злочине.

Није га спречила ни забрана приласка

У Ветерничкој улици, где је Горан живео са породицом на спрату куће у чијем приземљу му живе и родитељи, репортери “Блица” затекли су мук и спуштене завесе и ролетне.

Како смо сазнали од комшија, Горанови родитељи скрхани су болом због монструозног злочина који је починио њихов син и нису желели да разговарају са новинарима.

– Запањени смо вешћу да је Горан учинио тако нешто. Знали смо да је у свађи са женом и сам нам је рекао да су се “нешто споречкали” те да се она вратила код родитеља, али је рекао и да се нада да ће се и то ускоро средити те да ће се са децом вратити кући. Заиста је све деловало да је у реду и све им је у животу ишло како треба. Пре неких месец дана отишао је и да региструје вулканизерску радњу да не ради на црно, а тог дана када га је напустила жена, купио је аутомобил. Ништа није указивало на то да имају несрећан брак – причају нам комшије.

Мирјана и Горан су били десетак година у браку и два пута су се растајали јер је он био насилан према њој, а последњи у низу инцидената догодио се 10. маја када је Мирјана пријавила да ју је Горан тукао, те се одмах са децом преселила код родитеља.

– Мирјана се удала за Горана пре десетак година и убрзо потом су добили сина. Међутим, још тада је било неких свађа и несугласица и она га је убрзо потом напустила због психичког и физичког малтретирања и вратила се кући. После извесног времена Горан је успео да је убеди да му се врати, па су добили друго дете и сви смо се надали да су се свађе завршиле. Међутим, 10. маја је Мирјана пријавила полицији да ју је Горан напао, а одлуком Основног суда у Новом Саду већ дан касније добио је забрану приласка породици – прича нам један породични пријатељ.

Каже да нажалост ни та забрана није утицала на Горана који је преко неких пријатеља покушао да ступи у контакт са Мирјаном у жељи да се помири што ова очигледно није желела.

Како сазнајемо, Горан је пре три године имао пријаву због поседовања муниције коју је полиција случајно нашла у његовом поседу, али му нису пронашли оружје.

 

Извор: Златко Чонкаш/Блиц