Издвајамо Свет

СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ ОБДУКЦИЈЕ: Откривен језив узрок смрти Весне и њене две ћерке близнакиње

Фото: Твитер принтскрин

Полиција је у једном стану у Бечу пронашла мртву Весну М. (45), као и њене 18-годишње ћерке близнакиње. Аутопсијом је утврђено да су мајка и ћерке преминуле од глади.

– Извршена је обдукција. Према садашњем стању ствари, први резултати указују на то да је смрт три особе женског пола наступила услед вишедневног неузимања хране, односно од глади – изјавио је портпарол бечке полиције Патрик Мајерхофер, а преноси портал „ое24“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Први токсиколошки налази показују да нема никаквих трагова тровања, а такође је установљено да смрт није наступила насилним путем – додао је Мајерхофер. Претпоставља се да је смрт наступила крајем марта или почетком априла ове године, а тела су пронађена након што су ватрогасце и полицију алармирали забринти пријатељи породице.

Црне сумње су потврђене када су надлежни органи провалили у стан који је био закључан и из ког се нико није одазивао. Близнакиње су наводно биле особе с инвалидитетом, а пронађене су мртве на каучу. Наиме, Весна је неколико пута бежала од насилног супруга у сигурну кућу. Касније су се раставили и муж је отишао, а Весна је остала сама са децом.

Брига о близнакињама је за њу била превише. Још 2017. године комшиница је позвала центар за социјалну помоћ који је тада утврдио да је ситуација у реду. Суседи кажу да је Весна М. била психички болесна. Кажу да породици никада нико није долазио у посету. Мајку и близнакиње су ретко виђали, али су зато често чули вику из стана.

 

Извор: Ало.рс/М.Ч.