Издвајамо Регион

СТРАШНО УПОЗОРЕЊЕ МИРОСЛАВА ЛАЗАНСКОГ: У Хрватску стиже велико ЗЛО! САД им дају 60 БРЕДЛИЈА да ударе на Србе

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански каже да је ово одговор Вашингтона на руске тенкове и оклопна возила која добија Србија.

Американци настављају да спроводе најстрашнију антисрпску политику на Балкану.

Loading...

Сад и Хрватска завршавају преговоре о испоруци америчких оклопних борбених гусеница, а план је да САД Хрватској пошаље најмање 60 возила, док неки говоре о чак стотину оклопњака!

Ово је директна претња Србији и Републици Српској.

– Реч је о набавци америчких оклопних возила пешадије на гусеницама типа „бентли“. Наводно је реч о минимално 60 комада, а максималан број чак прелази 100. Последњих месеци на више адреса у војним и цивилним круговима потврђено је да се о томе воде разговори, те да се коначна одлука очекује до краја године. Хрватска је преузела обавезу да у склопу достизања циљева способности у НАТО пакту опреми ојачану моторизовану бригаду. За достизање тог циља поступно ће бити потребно опремити три моторизоване јединице. САД су Хрватској још почетком 2018. понудиле донацију у облику возила “бредли” М2. Реч је о моделу који треба модернизовати, а процена је да би модернизација по комаду износила око 3,5 милиона долара – пише Јутарњи лист.

Војно-политички коментатор Мирослав Лазански каже да ово јесте одговор Вашингтона на руске тенкове и оклопна возила која добија Србија.

– Реч је о суптилној америчкој политици према руској донацији српској војсци у виду 30 тенкова Т72Б3 и још толико оклопних возила БРДМ2. Они нам, дакле, неће забранити да узмемо руску технику и оружје, али ће свој “контраудар” спровести преко Хрватске. Тешко да је случајност то што Србија добија по 30 тенкова и оклопњака, а исто толико “бредлија” треба да добије и Загреб – истиче Лазански.

Према његовим речима “бредли” је врхунско возило.

– Србија, на другој страни, има борбено возило пешадије БВП М-80, које би требало да буде модернизовано. Оно ће добити додатни оклоп, као и топ 30мм уместо досадашњег од 20мм, док ће противоклопне ракете имати домет пет километара – објашњава Лазански.

 

Извор: Ало.рс/ Информер/ М. И.

Loading...
loading...
loading...