Издвајамо Свет

ТУРЧИН КОЈИ ЈЕ УБИО ШАБАНА ПУШТЕН НА СЛОБОДУ! Побегао на НЕПОЗНАТУ ЛОКАЦИЈУ, прете му СМРЋУ (ФОТО)

Алсин Левент (35), који се сумњичи да је колима усмртио Шабана Шаулића (67), суђење чека ван притвора. Тужилац Кристоф Мекел: Доставио нам је адресу и више није актуелна могућност бекства.

Возач који је, како се сумња, изазвао стравични саобраћајни удес и смрт српске певачке легенде Шабана Шаулића (67), пуштен је из притвора. У ком граду ће се од сада налазити немачки држављанин турског порекла Алсин Левент (35) после изласка из истражног затвора у Билефелду, засада није познато јавности. Турчинов адвокат Јерит Шол ту информацију није хтео да обелодани, јер су, како тврди, „Левенту, у међувремену, упућене бројне претње смрћу“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У саобраћајки је погинуо и Шабанов блиски пријатељ, клавијатуриста Мирсад Керић (43), а трећи сапутник, певачев кум Слободан Стојадиновић тешко је повређен. Након удеса Левент није полицији навео адресу становања. Његово образложење је тада, по речима државног тужиоца Кристофа Макела, гласило: „Растао сам се од девојке и иселио из стана, још немам други“.

– Будући да је Левент сада доставио тужилаштву своју адресу и да више није актуелна могућност бекства која је постојала у моменту његовог привођења, престала је потреба за Левентовим боравком иза браве док траје судски поступак – каже Макел, у изјави за „Вестфален-блат“, регионални дневник из Билефелда.

Макел потврђује да је питање дана кад ће подићи оптужницу против човека који је крив за смрт двоје људи. За то му, како је прецизирао, недостаје извештај експерата, који још није комплетиран. Добио је, међутим, како тврди, обећање да ће експертски тим ускоро завршити свој посао.

– Према подацима које је истрага до овог тренутка утврдила, Левенту се на душу ставља немарна вожња којом је убио две особе – каже Макел. – Будући да је возио под дејством алкохола, нема сумње да ће се поново наћи иза решетака, то јест, мора да рачуна на затворску казну.

Налази обдукције не указују на то да Шаулић, који је седео на сувозачевом месту, и Керић који је управљао „сеат ибицом“, нису били везани, пише немачки дневник. Овај податак биће изузетно драгоцен у моменту изрицања пресуде Левенту. „Вестфален-блат“ подсећа да је обдукција, обављена на одељењу судске медицине у Минстеру, показала да је Левент био без икакве сумње пијан кад се, на ауто-путу два, буквално „закуцао“ својом „маздом“ отпозади, у возило које је стајало у колони.

Шаулић се са двојицом сапутника враћао са наступа у „Фаринди“ – клубу у Билефелду. Певач је успео да се ослободи из готово смрсканих кола и наслонио се на банкину. Будући да му је пукла аорта, услед чега је задобио масивно унутрашње крварење, практично није имао шансу да преживи.

Немачки лекари су, одмах потом, изјавили да „таква повреда само у изузетно ретким случајевима може да се санира, али никако на терену, без адекватне медицинске опреме“. Неколико сати пошто је допремљен у градску болницу у Билефелду, Шабан Шаулић је преминуо. Керић је живео од недеље до уторка, кад је и такође подлегао повредама.

Чињенице да је Алсин Левент возио без возачке дозволе, а да није имао ни саобраћајну, одиграће улогу приликом изрицања казне. Још је нејасна његова изјава да је сребрну „мазду“ позајмио од пријатеља и да није украдена. И сам Левент је, наиме, признао да о „позајмици“ није обавестио власника аутомобила којим је потом, возећи пијан неприлагођеном брзином, убио двојицу људи.

Тачка на извештај истражитеља у „случају Левент“ очекује се за најкасније две недеље, пише регионални лист за округ Билефелда „Ноје вестфелише“. Исти дневник наводи и процену да „би судски процес могао да почне почетком лета“.

 

Извор: srbijadanas.com/Новости