Издвајамо Србија

УМРО БИВШИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ: Био је осам пута првак државе, тренер ЗВЕЗДЕ и ПАРТИЗАНА!

Испраћај покојног Бранислава Банета Вучетића обавиће се на Новом Гробљу, у петак у 16,15 минута, кремација у 17,00 часова

После краће и тешке болести у Београду је јуче, у болници, преминуо Бранислав – Бане Вучетић, тенисер, некадашњи репрезентативац, касније тренер у Црвеној звезди и Партизану, затим секретар и директор у ТК Партизан, један од оснивача Тениског савеза Београда и на крају оснивач једног од најбољих и најпопуларнијих клубова у Београду – „САНИ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пуних 50 година живота провео је Бане Вучетић у тенису и са тенисом, обележио својом харизмом, благом нарави и неодољивим шармом читав један период, а његови савети, права реч у право време, посебно када је као тренер водио више државних селекција и женском екипом Партизана чак осам пута освојио државно првенство Југославије су нешто што ће генерације памтити још веома дуго.

Такмичарску каријеру започео је 1957 године, на наговор браће, и тада је кренуо са тренинзима у Црвеној звезди. Био је репрезентативац Југославије, учесник Галеа и Дејвис купа, а свакако да се међу бројним победама издваја ону коју је остварио у мечу против Илие Настасеа, у једном периоду најбољег играча света.

Једно време, почетком седамдесетих година прошлог века, провео је као тренер у Немачкој, затим се вратио у Београд, и своје огромно тениско знање и искуство наставио да преноси на генерације младих играча у Београду и ТК Партизан.

Кроз тенис и време проведено на тениском терену упознао је своју љубав, супругу Дору Алавантић, државну првакињу и ФЕД куп репрезентативку Југославије, са којом је добио двоје деце, Николу и Александру, који су своје прве кораке по узору на оца и мајку, начини на тениском терену. Касније, почетком деведесетих година, сво четворо заједно, основали су тениски клуб „САНИ“, учинивши да Београд и Србија добију један од најбољих и најпопуларнијих клубова данас.

Фото: Јутјуб

Још једно познато тениско име је отишло са животне сцене, али оно што је сигурно, име Бранислава Банета Вучетића ће још дуго помињати у тениским круговима и тениским клубовима у целом региону. Његов допринос у свим великим успесима нашег тениса широм света је немерљив.

Испраћај покојног Бранислава Банета Вучетића обавиће се на Новом Гробљу, у петак у 16,15 минута, кремација у 17,00 часова.

 

Извор: Ало.рс/В.Ж.