Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Пожурите у ПОШТУ по НОВАЦ, чека вас 10.000 динара на рачуну!

Све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС.

Грађани који поседују акције компаније НИС ускоро ће добити дивиденду од 34 динара по свакој акцији!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Акције НИС почетком 2010. године добило је 4,8 милиона грађана. Свако од њих је добио по пет акција ове нафтне компаније, што значи да сви који до сада нису продали акције НИС могу да рачунају на дивиденду од укупно 170 динара. Kада ће бити исплата и када новац треба очекивати на рачунима, још увек није познато. У компанији је једино потврђено да ће дивиденде бити.

„Предлогом одлуке за исплату дивиденде акционарима предвиђено је 6,5 милијарди динара односно 25 одсто нето добити друштва за 2018. годину. У тој години НИС је остварио нето добит већу од 26 милијарди динара“, саопштено је из ове компаније.

Додају и да је одбор директора НИС одржао је 6. маја писану седницу, на којој је, између осталог, утврдио предлог Одлуке скупштине акционара о расподели добити за 2018. годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити компаније.

У случају да нисте продали бесплатне акције, као ни подизали новац од дивиденди, сада на рачуну имате око 10.000 динара. Једна акција НИС на берзи вреди 740 динара, а пет колико је сваки грађанин добио укупно 3.650 динара.

Акција Аеродрома вреди 800 динара, а грађанима је на рачун уплаћено и по 1.700 динара на основу акција Акционарског фонда. На име дивиденди током претходних неколико година НИС, Аеродром и Телеком сваком грађанину су уплатили по укупно 4.400 динара од чега је 1.300 динара дивиденда коју је недавно исплатио Аеродром „Никола Тесла“.

Новац од дивиденде грађани могу да подигну на шалтеру предузећа Пошта Србије уз обавезно показивање личне карте. Дакле, све што је потребно јесте лично присуство, лична карта и реченица да хоћете да подигнете новац по основу дивиденде од акција НИС. Грађани који немају рачун за бесплатне акције у Пошти новац од дивиденде могу да подигну у својој банци. С друге стране, новац од акција могу да добију само уколико деонице продају, а то је могуће такође у Пошти давањем налога за продају.

 

Извор: Ало.рс/Блиц/М. И.