Издвајамо Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Почиње жестока контрола, пљуштаће казне, обратите пажњу на ОВО…

Ко год је мислио да су претње надлежних мртво слово на папиру и да ће и даље моћи да дивља на ауто-путу, грдно се преварио.

Како сазнају медији, казне за прекорачење брзине масовно пристижу, а све на основу резултата мерења просечне брзине, односно времена за које неко пређе раздаљину од једне до друге наплатне рампе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре годину дана на снагу су ступиле измене Закона о безбедности саобраћаја на путевима, којима је предвиђено мерење просечне брзине. Многи су мислили да су неке од измена само на нивоу упозорења, међутим, казне не изузимају никога, чак ни за један прекорачен километар на сат.

Да је тако, потврдили су за медије саговорници из МУП-а, али и читалац којем је казна стигла на кућну адресу.

– Искрено, нисам пазио на брзину возећи од Београда ка Крушевцу. Нисам ни знао да на наплатној рампи у Појатама постоји мерач. Међутим, неколико дана након што сам возио том релацијом стигло ми је решење о казни. Тачније, позван сам у јагодинску полицију да дам изјаву јер сам 147 километара прешао за 61 минут, што значи да сам просечно возио 145,2 километра на сат. Пише и да не морам да долазим уколико признам кривицу и платим казну од 5.000 динара, односно 2.500 у року од осам дана. Шта ћу, наравно да сам платио – каже грађанин.

Како је саопштила полиција, осим мерења просечне брзине на ауто-путу, брзину ће и даље контролисати пресретачи, необележени аутомобили без полицијских ознака.

 

Извор: srbijadanas.com/Српски Телеграф