Издвајамо Свет

ВЕСНА И ЊЕНЕ ЋЕРКЕ БЛИЗНАКИЊЕ (18) УМИРАЛЕ У ЈЕЗИВОЈ АГОНИЈИ: Ужасна драма трајала недељама, биле је то страшна смрт! (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Ужасна драма одигравала се иза врата стана број 17 у бечкој општини Флоридсдорф у којем су у 21. маја пронадене мртве мајка Весна М.(45) и њене две ћерке близнакиње Сузана и Тања (18) из Србије.

Обдукцијом је утврђено да су мајка и ћерке умрле од глади и да је прва преминула Весна, а за њом и Сузана и Тања. Била је то ужасна и полагана смрт. Њихова агонија трајала је неколико недеља или нешто мање, али је извесно да је после престанка узимања хране њихово физичко и ментално стање сваким даном бивало све горе. Биле су све слабије, и дезоријентисане, све док нису умрле једна за другом у кратком временском периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Форензичари процењују да је време смрти мајке и ћерки крај марта, почетак априла. Међутим тек крајем маја откривена је језива истина која се крила међу зидовима стана од 54 квадрата на другом спрату зграде у Флоридсдорфу. Драма ове породице почела је пре много година. Оне су кријући тихо патиле, а у животу су им се догодило много страшних ствари.

Warum die Frau und ihre zwei Töchter die Wohnung so lange nicht verließen, bis sie verhungerten:

Posted by Kronen Zeitung on Saturday, May 25, 2019

Весна је пре 15 година емигрирала са супругом и децом из Србије у Аустрију. У почетку се чинило да је пар нашао уточиште за себе и децу. Муж је нашао посао, али ипак није био потпуно задовољан и одао се алкохолу. Постао је свадљив, агресиван и насилан. Све чешће је свој бес искаљивао на жени и ћеркама и Весна одлучује 2012. да побегне са децом од мужа силеџије у сигурну кућу.

Оне су до 2014. године биле смештене у заједничком стану, а 2015. Весни је додељен општински стан у 21. бечкој општини. Тада је изгледало да је све кренуло на боље. Напади панике и прогањања које је Весна имала после распада брака нестали су уз терапију лековима. Сузана и Тања биле су добри ђаци, а по преласку у економску школу биле су чак одлични ђаци.

Der erschütternde Hungertod einer Mutter und ihrer Zwillinge mitten in Wien bekommt eine neue Wendung…

Posted by Heute on Monday, May 27, 2019

Међутим мајка у децембру 2016. године доноси невероватну одлуку да децу испише из школе, због чега су наставници алармирали социјалне службе. Они су били под надзором до марта 2017. године и закључили да нема занемаривања деце и да породица добро функционише. Весна је рекла да су девојке саме одустале од школовања јер хоће да раде и зараде новац. Оне су имале планове за будућност, Тања је желела да постане социјални радник, а Сузана чувар животиња.

Социјални радници су рекли да су мајка и девојке биле прилично тихе током посета, али да нису деловале застрашено. Међутим доста су се изоловали и иако им је саветовано да се укључе у рад клубова како би успоставили контакт са другим људима оне су то одбијале.

“Весна М. и њене ћерке нису прихватиле ниједну од тих понуда; напротив, жена је све више и више одвајала себе и своју децу од спољњег света. Тања и Сузана су у почетку покушавале да побегну и виђали су их како у паници трче напоље. После тога мајка их је, како сведоче комшије грдила и тукла.

Судски психијатар Рајнхард Халер каже да је Весна успела да ћерке увуче у своје лудило. Биле су под великим емоционалним притиском мајке која је живела у својим паранојама и то пренела и на своје ћерке док им мајка није испрала мозак и оне су се сломиле.

Die drei Frauen, die vor kurzem in Wien tot aufgefunden wurden, lebten völlig isoliert.

Posted by Tiroler Tageszeitung on Thursday, May 23, 2019

На крају су престале да једу, можда је мајка мислила да је то заправо глад као стратегију преживљавања или се нису усуђивале да оду у куповину из неког свог страха да их напољу вреба зло, или да је храна отровна.

Наводно су последњи пут виђене да се враћају из куповине са кесама хране почетком марта, и од тада нису напуштале стан. Њихова беживотна тела пронађена су 21. маја. Обдукција је показала да су све три умрле од глади, а у није пронађена никаква храна.

 

Извор: Курир.рс/Krone cajtung