Издвајамо Србија

Весна Пешић поручила посланицима да не гласају за Тијанин закон, а након овог ОДГОВОРА није знала шта је снашло

Фото: Јутјуб

Неки су се против предлога овог закона побунили

Прописивањем казне доживотног затвора, који предвиђа иницијатива Фондације „Тијане Јурић“, уместо казне од 30 до 40 година, добило би се јасније разграничење између доживотног затвора и оног са временским трајањем, изјавила је министарка правде Нела Кубуровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О изменама и допунама Кривичног законика и изменама и допунама Законика о кривичном поступку, која обухватају и ово питање, данас је пред посланицима.

Једна од њих је Весна Пешић, која је позвала посланике да не гласају за измену овог Закона.

– Посланици немојте гласати за Тијанин закон, јер мења појам цовека ксо бице моје подлезе променама и ресоцијализацији. Казна не сме бити освета,. Дозивотна робија без права изласка, брутализије насе кривицно законодавство и, генерално, репресију власти – написала је она.

А онда јој је Игор Јурић одговорио.

„Поштована госпођо Пешић, уз дужно поштовање, морам Вам рећи да сте закаснили. „Тијанин закон“ је одавно усвојен, још 2015. године. Што се тиче доживотне казне без могућности условног отпуста, тражимо га искључиво за најтеже облике тешких кривичних дела где су жртве деца“, одговорио је Игор Јурић на поруку Весне Пешић упућену посланицима.

Фото: Твитер принтскрин

Наиме, о изменама и допунама Кривичног законика и изменама и допунама Законика о кривичном поступку, која обухватају и ово питање, данас је био пред посланицима

 

Извор: Ало.рс/Д.С.