Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ЛУПИО ШАКОМ О СТО, ПА ЗАГРМЕО: „Доста је било! Упозоравамо међународну заједницу да реагује, или!“

Вучићев задатак у Паризу ће бити да упозна представнике Европе, Меркелову и Макрона, о одговору Србије после девет месеци антицивилизацијских такси.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Београд спремио мере против Приштине, која је пре девет месеци увела таксе, и нагласио да ће се са њима ићи после састанка у Паризу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Спремили смо мере. Гледаћемо да не погоде Србе на КиМ, зато су оне ограничене, али врло снажне и оштре. Нећемо ићи с њима док се не заврши састанак у Паризу“, рекао је Вучић поводом разговора са представницима Срба са КиМ.

Како је додао, његов задатак у Паризу ће бити да упозна представнике Европе, Меркелову и Макрона, о одговору Србије после девет месеци антицивилизацијских такси, резолуцији о тзв. геноциду, формирању војске, неспровођењу Брисеског споразума од стране Приштине.

Председник је рекао и да знамо да су јединице РОСУ у приправности и да намеравају да хапсе Србе, и позвао међународну заједницу да спречи такав развој догађаја.

Председник Александар Вучић пренео је, после састанка са око 140 политичких представника Срба и најзначајнијих институција Србије на Косову и Метохији, да су изразили забринутост због тога што се припремају акције специјалних јединица на Косову и да је припремљено хапшење више десетина лица српске националности на КиМ.

„Молимо и упозоравамо међународну заједницу да то спречи, јер у лудилу борбе албанских стрнана на Косову за рејтинге на крају страдају Срби“, поручио је Вучић.

Такође, замолио је представнике Квинте који су, како је рекао, били забринути за оно што се дешавало на изборима 2017, да покушају да спрече провокације и акције усмерене исељавању Срба са КиМ.

Казао је да су припремљене мере и да се води рачуна да не погоде Србе на северу КиМ и да ће зато бити ограниченог каратера.

„Док ће неке бити врло снажне и врло оштре, нећемо ићи са њима до завршетка састанка у Паризу“, навео је Вучић.

Казао је да ће на састанку у Паризу упознати Мереклову и Маркона о одговору Србије на таксе после девет месеци, као и на реозолуцију о геноциду и формирању војске Косова, неспровођења брсиелског споразума…

„Они који су мислили да ће у Паризу бити неких разговора, греше, неће бити никаквих разговора док не укину таксе. Можемо о лепом времену да разговарамо, а о статусу КиМ неће бити разговора, док не укину таксе“.

Вучић каже да Албанци мисле да је њихов безобразлук и дрскост важнија од свега и да мисле да се исплати да стварају нову реалност.

Поручио је, иронично, да је одлучио да не буде непослушан, пошто је видео да му у америчким извештајима прете, као да ће на још нешто храбрији начин и отвореније да засутпа, интереесе нашег народа, али и да се борим против лудила Албанаца.

 

Извор: Ало