Издвајамо Русија Србија

ВУЧИЋ САМО ТРЕБА ДА ПОЗОВЕ: Русији пукао филм због Албанаца, спремни да дојуре на Косово и РЕШЕ СТВАР!

Председник Одбора Савета Федерације Русије за међународне послове Константин Косачов оценио је као крајње опасну ситуацију када косовске власти погоршавају односе са својим суседима и сматра да Русија може да пружи подршку Србији у осигуравању безбедности ако добије захтев од Београда.

„Запад не охрабрује косовске власти да крену у сукоб са Србијом, али Косово је већ изашло ван контроле западних покровитеља. То је изузетно опасна ситуација“, рекао је Косачов за телевизију „Вести ФМ“.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нажалост, власти Србије ће поново морати да одлуче да очисте последице грешака Запада, али не искључујем могућност сарадње са властима Русије, ако добијемо одговарајући захтев“, напоменуо је сенатор.

Косачов је истакао да је управо политика Запада да незаконито призна одређене територије Југославије довела до грађанског рата у земљи. Косовске власти сада воде политику претварања земље у моноетничку територију која се касније може ујединити са Албанијом.

„Због подстицања првобитно сличног сепаратизма сада се на Косову и одвијају сличне ружне специјалне операције против Срба“, објаснио је сенатор.

Коментаришући ситуацију са руским миротворцем Михаилом Красношчековом, парламентарац је нагласио да косовске власти желе да са своје територије потисну оне који покушавају да стану на пут војној експанзији Косовара, укључујући и мировне снаге УН.

Специјалне јединице полиције самопроглашеног Косова започеле су акцију на северу српске покрајине у уторак ујутро под изговором борбе против организованог криминала. Косовски полицајци упали су на север Косова и Метохије у десетак оклопних возила. Локални Срби поставили су барикаде на путевима у Косовској Митровици и Зубином Потоку и сукобили се са полицијом. Дошло је и до пуцњаве.

Више људи је повређено, укључујући тројицу полицајаца, једног новинара и два припадника Уједињених нација, од којих је један држављанин Русије Михаил Красношчеков, који је затим хоспитализован и ослобођен. Косовска полиција саопштила је да је током акције привела 19 својих припадника, а власти Србије пријавиле су девет притворених држављана. Председник Србије Александар Вучић подигао је Оружане снаге и Министарство унутрашњих послова у стање пуне борбене готовости.

У среду је главни тужилац Косовске Митровице Шчикири Сила изјавио да је косовска полиција раније пустила Красношчекова захваљујући имунитету припадника мисије УН који треба да буде опозван.

 

Извор: rs.sputniknews.com