Издвајамо Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО ВЕСТ БОМБУ: У Србију стиже право ЧУДО!

Председник Србије Александар Вучић данас обилази радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре.

Председник Александар Вучић најавио је долазак једне од технолошки најнапреднијих немачких компанија у Србију, те додао да није реч о Фолксвагену, већ о, како је рекао, једном мањем, али свакако „чуду“ за нашу земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Верујем да ћу следеће недеље успети да завршим долазак једне велике, једне од технолошки најнапреднијих немачких компанија, у Србију“, пренео је Вучић новинарима после обиласка радова на изградњи моста Сурчин-Обреновац.

„Нисам успео својевремено да доведем чипове из Емирата, иако сам се томе надао. Сад ћемо довести нешто што је на том нивоу, али познатије и снажније. И, успећу у томе“, рекао је председник Србије.

– Са поносом желим да кажем да спајамо две обале Саве данас и наредних седам дана, прешли смо Колубару. Око 650 радника ради на деоници пута Сурчин-Обреновац, то је спајање Београда са Чачком, Ужицем и читавом западном Србијом.

– Рокови су били јануар 2020, ми смо договорили са кинеским партнерима да буде готово до Светог Николе 2019 године, да би људи могли да рачунају на аутопут до Чачка и даље ка Западу Србије.

– Никоме не мора да се прича колико је тешко градити кроз Овчарско-Кабларску клисуру, и тешко и скупо, али наши кинески пријатељи то раде на сјајан начин, и желим да се захвалим Кини на сарадњи.

За три месеца месеца отварамо источни крак Коридора 10. Овде се ни дана не касни, динамични план се у потпуности испуњава. Оно што је за нас важно је да не дозволимо пораст јавног дуга због великих инвестиција, и то је оно за шта су многи нападали Кину. Али није то кривица Кине, него држава мора да пази на то колики је раст, и захвалан сам кинеским приајтељима који нам увек дају најповољније услове. Ја желим да се захвалим председнику Сију и кинеском руководству на труду и раду.

Такође, најавио је да ће источни крак Коридора 11 према Бугарској бити отворен за три месеца.

„То све мења слику Србије. Да се људи поносе, да виде колико је Србија напредовала, колико мзозе да иде брже, другачије и успешније него што је то било раније“, рекао је Вучић, после обиласка радова на изградњи моста преко Саве и Колубаре на деоници ауто-пута Е-763 од Сурчина до Обреновца.

– Ради се доста и на железничкој инфраструктури. Ускоро ће се од центра Београда до центра Новог Сада путовати за само 35 минута. За мање од сат и по ће се путовати до Суботице.

– Што се Обреновца тиче задовољан сам, урадили смо свих 6 црпних станица, очистили 70 км канала, урадили све што треба. Оно што је најважније је да ће фабрика Меита ићи на преко 3000 радника, за коју су говорили да неће бити запослено ни 700 људи у неким медијима, у овом тренутку тамо ради 2300 људи. И имају плату 80.000 динара. После отварање Инсе у Баричу, мало ко у Обреновцу ће после тога бити.

Председник Вучић и кинеска амбасадорка Чен Бо су затим су почели да одговарају на питања новинара.

– Србија је најзначајнија земља у региону за нас, и кинески привредници сматрају да је Србија најповољнија за инвестиције, и осећају топлину и пријатељска осећања од стране Срба, рекла је амбасадорка НР Кине Чен Бо.

На питање како је задовољан економским растом наше земље.

– Имајући у виду ситуацију у региону, имајући у виду таксе јесам задовољан економским растом. Ја сам очекивао да ће раст бити 1.1 посто максимални, а испоставило се да ће бити 3 или 4 посто.

На инсистирање новинара да прокоментарише таксе председник је рекао следеће, и скренуо пажњу на спољне, али и унутрашње нападе на нашу земљу.

– Водила се жестока кампања против Србије и из делова домаће јавности и из стране јавности. Био сам забезекнут када сам видео да део домаће јавности жели целокупно Косово независно од Србије. За то се залажу и Рада Трајковић, и Ангела Меркел и многи други. Ја се не залажем за независно Косово у њиховим границама, али су моје идеје пропале зато што је наш народ мислио другачије, и то ће нас скупо коштати у будућности, за 20 или 30 година. Сада су одиграли ту врсту преваре да су они који су признали Косово сада против разграничења.

То су урадили и ови домаћи овде. Није Косово настало јуче, већ 2008 године. Ти који су били на власти су се правили блесави и као да ништа нису видели.

– Ја ћу остати упамћен по овим величанствреним мостовима и путевима, и што ћу за кратко време да удвостручим плате и пензије, да људи могу да живе неупоредиво боље, да имамо пруге и путеве, а неко други ће морати да објашњава народу зашто смо пристајали на лажи уместо да чујемо праву истину.

Председник Вучић је потом најавио долазак нових великих инвестиција:

– Следеће недеље преговарам о доласку једног немачком технолошком гиганту који долази у Србију. Није у питању Фолксваген већ неко други.

Председник Вучић је прокоментарисао шизофрене захтеве опозиције, који час одбијају, час траже да разговарају са мном:

Они су до сада безброј пута рекли да неће да разговарају са мном. Моје питање је:“Шта ви у ствари хоћете“. Да вам испуњавамо тајкунске захтеве, то неће моћи. Можемо да разговарамо, али у парламенту, и нећемо да одговарамо на уцене. Сваки дан ја сам на свом послу, у председништву, мене народ плаћа да се борим за народне интересе, и нико ме неће спречити да радим свој посао. Знам и Ђиласа и Јеремића и Обрадовића, знам какве су кукавице. Они овај мост нису могли ни на слици да направе, а камоли да га направе у стварном животу.

– Било је врло интересантно како је изгледало у Берлину. Ја сам рекао и Меркеловој и Макрону да они неће попустити, зато што је њима неко други рекао да не попуштају. Знам колико снажне силе стоје иза њих. Када сам питао Звиздића да ли саопштава своју позицију по питању Косова или позицију БиХ, он није могао ништа да ми одоговори. Желео је само да се додвори Меркеловој и Макрону.

– Председник је заједно са амбасадорком НР Кине Чен Бо кренуо у обилазак радова на мосту преко Саве и Колубаре.

– Поносан сам на све који су радили и у учестовали на овом пројекту. Када смо долазили прошли пут овде ничега није било, а овде је Сава на најширем месту, и најшира и најдубља. Ја сам се договорио са екселенцијом и мојим кинеским пријатељима, обећали су да ће до Светог Николе завршити радове да људи могу да оду и на Златибор да славе Нову годину.

Председник је разговарао и са радиницима из Кине који раде на изградњи, и скренуо је пажњу на њихов труд, и на пријатељство наше две земље.

 

Извор: Ало.рс