Издвајамо Србија

Заклао Милорада насред улице, а онда се окренуо и урадио нешто ШОКАНТНО

Осумњичени Миодраг И. (56) из Ноћаја код Мачванске Митровице, за убиство свог стрица Милорада И. (76) биће саслушан данас у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици.

Два дана након страшног злочина који се одиграо на само неколико метара од уласка у сеоску продавницу, где је Миодраг сачекао стрица, оборио га на земљу, убо два пута ножем и на крају преклао – о мотивима мештани и даље само спекулишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комшије из Улице Радивоја Богдановића у Ноћају, где се на самој улици десио злочин у четвртак око осам часова ујутру, још препричавају страшне сцене које су их затекле када су кренули по хлеб.

– То се све одиграло веома брзо. Прво се чула нека галама, а онда јаукање. Истрчао сам из куће, а и комшиница прекопута мене. Видео сам да неко лежи на земљи, и Миодрага који клечи поред тела… Дотрчао сам до њих. Оно је било страшно за видети. Њему је био врат пререзан – присећа се за Новости потресне сцене, комшија који живи у близини места злочина.

Како је раније изјавио комшија Славиша Петрић, након злочина убица се окренуо и обрисао крвави нож о траву.

– Миодраг након тога није дао никоме да приђе ни њему, ни избоденом човеку. Сачекао је полицију да дође и само се предао – изјавио је комшија, који је додао да се после злочина појавио син убијеног, а убица му је тада рекао „Због њега се ја нисам оженио“.

Сви они који познају Миодрага И. описују га као мирног, повученог човека.

– Миодраг никада није рекао да ће неко зло да направи стрицу. Шта му се десило тај дан у глави, само он то зна. И он и стриц изузетно су добри људи, фини, културни – говори комшиница ухапшеног за поменути лист.

Како причају Ноћајци, и даље не могу ни да претпоставе мотив овог страшног злочина.

– Милорад је имао још два брата, један од њих је и Миодрагов отац, који се обесио. Сви знамо у селу да Миодраг није више од две деценије говорио са овим стрицем, али нико од њих није ни споменуо прави разлог заваде. Неко каже да га је стриц стално провоцирао, добацивао нешто. Можда је тако било и овај пут – говори Живан из овог села.

Како „Блиц“ сазнаје, синовац и стриц нису говорили пуних 20 година због нерашћишћених имовинских односа који трају више од 50 година.

Сахрана

Како кажу рођаци убијеног Милорада, још није познат дан сахране. Породица и даље не зна када ће моћи да преузме тело са Института судске медицине у Новом Саду.

 

Извор: Новости/Блиц