Издвајамо Србија

ЖЕНА МИ ЈЕ ОДВЕЛА ЋЕРКУ, А ЗЛОТВОР ЈУ ЈЕ УБИО! Потресна исповест оца девојчице (2) за чију смрт су осумњичени мајка и очух

Фото: Фејсбук принтскрин

Очувао сам и Луну и Елвина, а сада сам морам да сахраним своју мезимицу – плачним гласом каже за „Блиц“ Драган Пурић из Слатине код Неготина, отац двоипогодишње Луне Ф, коју је зверски насмрт претукао очух Зоран Албић, а затим њено тело бацио са терасе.

Драган је данас са породицом сахранио своју ћеркицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ишао сам у Неготин да све завршим у вези са сахраном. Купили смо јој хаљиницу, да изгледа као принцеза, јер она је и била моја принцеза – наставља причу неутешни отац.

Фото: Фејсбук принтскрин

Мајка под истрагом

Ћерку је последњи пут видео у Неготину, у просторијама Центра за социјални рад, јер се његова супруга Весна са Луном преселила код љубавника Зорана Албића након што је мужа пријавила за насиље у породици.

– Била је као анђео. Смејала се, надао сам се да ћемо ускоро бити заједно, она, Елвин и ја. Али ето, злотвор ми је узео Луну – наводи отац.

Драган сада брине само о Елвину, и каже да ће учинити све да син што мање осети трагедију која их је задесила.

– Весна је под истрагом. У притвору је. Да су је пустили на Лунину сахрану, дозволио бих јој да присуствује. Она је ипак Лунина мајка – каже Драган, а на питање како је могуће да је Весна тврдила да је дете пало са терасе а не да је претучено насмрт, одговара „можда није знала“.

Да ли је мајка Весна знала или није, као и да ли је учествовала у насиљу над малом Луном, за шта је у другом исказу Албић оптужио невенчану супругу, утврдиће се у истрази. За сада је извесно да је и њој као и њеном невеначном супругу Зорану Албићу, осумњиченом за тешко убиство девојчице, одређен притвор до 30 дана.

Поломљена рука

– Осумњичени је девојчици стиском поломио руке, што сведочи о његовом иживљавању над дететом. Он је иначе на првом полиграфском испитивању рекао да је девојчица сама пала, али је утврђено да није говорио истину, док је мајка тада прошла полиграф – каже саговорник “Блица” упознат са истрагом и додаје да је могуће да ће невенчани супружници опет ићи на полиграф, као и да ће обоје вештачити психијатри.

Како сазнајемо, Зоран на саслушању није негирао да је ударао девојчицу, али је казао да је у томе учествовала и мајка.

Незванично, Зоран се кобне ноћи из града вратио пијан па се посвађао са невенчаном супругом. Дете се пробудило и бризнуло у плач, што је њему засметало па је кренуо да га бесомучно туче. Мајка је у првобитној изјави тврдила да је Зоран, док је тукао дете, њу закључао у другој соби, што је осумњичени негирао, наводећи да је и она учествовала у томе.

Рекли да је дете пало

Дете које није давало знаке живота су невенчани супружници одвезли таксијем у неготинску Хитну службу, али су лекари могли само да констатују смрт. Првобитна њихова прича да је дете пало са терасе свима је била сумњива, с обзиром на то да није логично да двоипогодишња девојчица, у четири сата ујутру, буде сама на неограђеној тераси на другом спрату куће.

Имао пријаве за насилничко понашање

Мештани Прахова кажу да је Зоран живео сам до пре месец дана, а тада је довео мајку убијене девојчице.

– Мајку и ћерку и не знамо, нисмо их нешто ни виђали – наводе мештани.

Зоран је иначе одраније познат полицији, против њега су поднете бројне пријаве због насилничког понашања.

 

Извор: Ана Ж. Аџић /Дејана Кецић/Блиц