Издвајамо Србија

ЗОРАН НИЈЕ МОГАО ДА ПОДНЕСЕ ДЕВОЈЧИЦИН ПЛАЧ? Очуха монструма одали трагови, дете све време дозивало мајку… (ФОТО)

Фото: Фејсбук принтскрин

Зоран А.(24) и Весна Ф. ухапшени су због убиства Веснине ћерке Л.Ф (2,5), у селу Прахово, код Неготина, након што су тврдили да је преминула након пада са терасе. Њима је данас одређен притвор до 30 дана.

„Након изјаве Зорана Албића(24) да је девојчица преминула јер су је тукли и он и њена мајка Весна, Тужилаштво је одлучило да и мајку лиши слободе док се не утврди истина. Мајка је тужиоцу испричала истоветну причу као и полицији, да је Зоран дошао пијан, ломио ствари, да се девојчица пробудила и почела да плаче. Казала је како је то Зорана изнервирало, ударио ју је главом у чело, избацио напоље, закључао врата и пребио девојчицу на смрт .“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ОЧУХ ПРИЗНАО УБИСТВО

Након што су форензичари у кући пронашли крваве трагове због којих су родитељи приведени, према незваничним информацијама, Зоран је признао убиство детета.

Зоран и Весна су у понедељак рано ујутру донели девојчицу Л. Ф. стару свега две и по године у неготинску хитну помоћ, говорећи да је дете несрећним случајем пало са терасе. На девојчицином телу су биле видљиве повреде главе, а лекари су нажалост могли само да констатују смрт.

Форензичари су на лицу места, у просторијама у кући, пронашли бројне трагове крви. Овакав проналазак потврдио је њихову сумњу.

Докази су показали да је дете претучено у кући, а да је насилник, схвативши шта је урадио, бацио девојчицу на бетон у нади да ће на тај начин прикрити језиво убиство.

Након што су Зорану предочени докази пронађени у кући за које није имао објашњење, према незваничним информацијама, он је признао да је дете претукао на смрт, пренеле су „Новости“.

„Дошао је пијан и пробудио ме. Почео је да се свађа, да баца и ломи све што му је дошло под руку. Дете ми се пробудило и почело да плаче. Зоран се разбеснео, наредио ми да утишам дете, викао да не може да подноси плач. Почели смо да се свађамо и он ме је својом главом ударио јако у чело. Завртело ми се у глави. Онда ме ухватио за руку и буквално извукао из куће. Закључао је улазна врата, а ја сам остала у дворишту“, причала је мајка Весна.

ДЕВОЈЧИЦА СВЕ ВРЕМЕ ДОЗИВАЛА МАЈКУ

Онда је настао хорор. Весна каже како је чула да Зоран виче и удара њену ћеркицу, да дете вришти, да кроз плач криком дозива: „Мама, мама, хоћу маму!“. Она каже да је покушала да развали врата и уђе, да је викала из дворишта Зорану да јој не туче дете, да је плакала и запомагала. Дете је плакало, и даље су се чули крици девојчице измешани са Зорановим псовкама, а онда је све утихнуло…

„Откључао је врата и рекао да „мала не мрда“. Позвали смо такси, отишли у хитну. Запретио ми је да и ја кажем да је дете пало са терасе. Бојала сам се, много сам се бојала, имам још једно дете, бебу…“, испричала је Весна.

ОБОЈЕ ИСПИТАНИ НА ПОЛИГРАФУ

Иако није доказ на суду, практикује се испитивање на полиграфу које даје смернице за даљи рад.

„Весна је прошла полиграф, али Зоран није. Он је признао да је тукао девојчицу, али је казао да му је помагала и Весна, да су недужно дете тукли обоје“, кажу надлежни.

Све се одигравало у приземљу куће. Зоран није бацио дете са терасе након што га је на смрт претукао.

Дошли су форезничари са судске медицине у Нишу да би вештчили трагове Зоранове крви. Девојчица није крварила, имала је само једну огреботину. На основу падања крви утврдиће се Зораново кретање. Пронађена је и крв измешана водом. Или је Зоран прао крв са себе, или је крвавом руком умивао девојчицу.

Зоран Албић познат је у Прахову као кавгаџија који је много пута изазивао и учествовао у тучи. Он је имао досије са елементима насиља, чак и док је био малолетан. Ипак, овакво зверство нико није могао ни да наслути…

 

Извор: Курир.рс/Блиц/Телеграф