Регион

АЛАРМАНТНО! ЛЕКАРИ НЕ ЗНАЈУ ШТА СЕ ДОГАЂА У ОВОМ ГРАДУ: Незабележен број смртних случајева, у једном дану умрло ОСМОРО ЉУДИ!

Дежур­не еки­пе Хи­тне ме­ди­цин­ске по­моћи су стал­но на те­ре­ну.

У Тре­би­њу је са­мо у то­ку су­бо­те ре­гис­тро­ва­но осам смртних случаје­ва, што је зна­тно ви­ше од уобичаје­ног просе­ка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако ле­ка­ри ово­ли­ку смртност не до­во­де у ди­рек­тну ве­зу са на­глим по­рас­том тем­пе­ра­ту­ре, чиње­ни­ца је да, от­ка­ко су у по­сле­дњих не­ко­ли­ко да­на почеле врућине, рас­те и број оних ко­ји траже хи­тну ме­ди­цин­ску по­моћ, али и број смрти.

Дежур­не еки­пе Хи­тне ме­ди­цин­ске по­моћи су стал­но на те­ре­ну, или при­ма­ју па­ци­јен­те са по­те­шкоћама ко­је иза­зи­ва­ју ек­стре­мне врућине, па апе­лу­ју да се не изла­зи ван без ве­ли­ке по­тре­бе.

Ле­ка­ри објаш­ња­ва­ју да је сва­ки вре­мен­ски пре­лаз из хла­дни­јег у то­пли­ји пе­ри­од уобичаје­но тежак и чес­то по­гу­бан по ста­ри­је осо­бе и оне са хро­ничним тежим обо­ље­њи­ма.

То­ме иде у при­лог и чиње­ни­ца да су ек­стре­мно нис­ке тем­пе­ра­ту­ре про­шле го­ди­не до­при­ние­ле на­глој и ве­ли­кој смртнос­ти, а гла­вним узро­ком сма­тра­не су ре­спи­ра­тор­не ин­фе­кци­је.

 

Извор: Ало.рс