Свет Србија

Амбасадорку Велике Британије, Срби памте по злу, али овај пут је НЕМАЧКИ БЕЗОБРАЗНИ СКАНДАЛ ЗГРОЗИО СВЕ!

Савет безбедности Уједињених нација у Њујорку разматрао је данас Извештај генералног секретара УН о раду УНМИК.

Док су САД и Велика Британија отворено подржале насиље РОСУ на северу Косова и Метохије, Немачка је поступила лицемерно и перфидно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Заменик немачког амбасадора пру УН Јирген Шулц позвао је на укидање такси на српску робу и осудио најаве Велике Албаније, али је онда напао Србију због повлачења признања лажне државе!

Наставак говора представника Немачке је такође у непријатељском тону према Србији, те је изјавио и да треба преиспитати улогу УНМИК-а на Косову и Метохији.

Говорећи о пребијању службеника УН на Косову, Шулц је рекао да се припадницима УНМИК-а мора омогућити да несметано обављају послове, али и да се „они морају понашати у складу са мандатом који та мисија има“.

Када је заменик амбасадора Русије при УН Дмитри Полански, после њега, када се очекивао крај седнице, јавио се поново Шулц на изненађење свих присутних.

Шулц је на крају излагања узео реч само да би осудио излагање заменика амбасадора Русије при УН Дмитрија Поланског, али није смислио ништа паметно за своју реплику, те је убрзо завршио говор. Овим својеврсним инцидентом и провокацијом завшрена је расправа о јужној српској покрајини пред СБ УН.

Он је оваквим непријатељским приступом према Србији и Русији подсетио на амбасадорку Велике Британије у Уједињеним нацијама, Карен Пирс, која данас није била на седници.

Извор: