Издвајамо Регион

АТЕНТАТ НА ДОДИКА! Потрага за снајперистом у току!

Истрага је у току!

Фото: Јутјуб

Зијад Халиловић из Лукавца осумњичен је да је преко друштвених мрежа подстрекивао на убиство председавајућег Председништва БиХ Милорада Додика и председнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Халиловић је тражио снајперисту који би убио функционере РС, а портпарол МУП-а Српске Мирна Миљановић рекла је да је Управа за борбу против тероризма и екстремизма МУП-а Српске поднела Републичком тужилаштву извештај против Халиловића због сумње да је починио кривично дело „јавно подстицање на терористичке активности“.

– Он је осумњичен да је 23. јануара ове године на свом Фејсбук профилу изнео личне идеје којима је подстицао на терористичке радње, позивајући на отворену ликвидацију највиших званичника Републике Српске – појаснила је Миљановићева.

Халиловић је на свом профилу покренуо иницијативу да се ангажује снајпериста како би убио Додика и Цвијановићеву. Током истраге остварена је и сарадња с МУП-ом Тузланског кантона јер он живи на подручју Лукавца.

– Полиција је претресла кућу и објекте које он користи. Том приликом пронађени су пиштољ и ручна бомба, мобилни телефони и пропагандни материјал. Реч је о радикалном пропагандном материјалу – истакао је извор портала „Српскаинфо“.

Професор геополитике Срђан Перишић каже за „Ало!“ да то није први такав случај, као и да је занимљиво да сличне претње по правилу долазе из криминогеног миљеа.

– Уверен сам да иза таквих претњи стоје интереси служби појединих западних земаља – наглашава Перишић.

 

Извор: Ало