Србија

БИЋЕ ВРЕЛО, АЛИ БИЋЕ И КИШЕ: Данас нас очекује пакао! Метеоаларм и даље на снази! Ево до када траје опасност од невремена

Србија је јутрос осванула под жутим метеоалармом, а упозорење РХМЗ-а на јаке пљускове са грмљавином на снази је од поноћи и трајаће до краја дана.

Према најави Хидрометеоролошког завода данас ће се задржати нестабилно време са ређом појавом обилних пљускова са грмљавином, градом и олујним ветром.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жути метеоаларм означава да време може бити потенцијално опасно.

Време ће бити топло и спарно, дуваће слаб и умерен ветар, у планинским пределима и јак, северни. Јутарња температура кретаће се од 16 до 20 степени, а највиша дневна од 27 до 30 степени.

У Београду ће такође бити променљиво облачно, топло и спарно, у појединим деловима града повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Дуваће слаб и умерен северни ветар. Јутарња температура биће 20 степени, највиша дневна око 30.

Од среде се очекује потпуни обрт и стабилизација времена.

Последња два дана Србија је била под ударом јаког невремена, у 19 општина у Чачку је проглашено ванредно стање. Критично је било и у Борчи, која је већим делом поплављена.

 

Извор: Ало.рс