Издвајамо Спорт

БОЛЕСНО! Клинци из Хрватске победили вршњаке из Србије у фудбалу, и то у Барселони, па урлали УСТАШКИ ПОКЛИЧ! (ВИДЕО)

Деца из Далмације, стара од 10 до 13 година, победу у финалној утакмици турнира у Барселони, коју су играли против деце из Србије, прославила су узвикујући усташки поздрав “За дом спремни”, а све уз надзор и подстицај надлежних особа из клуба.

Како је пренео хрватски портал Индеx.хр, “снимак сплитских фудбалера који на терену урлају За дом спремни данас се шири Фејсбуком”.

Снимак је на својој Фејсбук страници објавио саборски посланик СДП-а Пеђа Грбин, а на њему се види како деца, уз коју на терену стоји старији седи господин (највероватније тренер екипе), узвикују усташки поздрав.

Како сазнаје Индеx.хр ради се о подмлатку Фудбалског клуба НК Пољичанин 1921 из Сирињина, места које се налази измеду Сплита и Омиша. На снимку се види како старији господин, вероватно тренер и један од дечака осталима дају упутство на који начин ће викати усташки поздрав.

– Он виче За дом, ми спремни – изговара дечак, након чега му се придружује остатак екипе.

Након што је утврдио да се ради о младим категоријама НК Пољичанин, Индеx.хр је назвао председника клуба Николу Мужинића, а на опаску да се интернетом шири снимак на којем деца из његовог клуба вичу “За дом спремни”, он је рекао:

– Да за дом нисмо били спремни, дома имали не би.

На питање да ли може да каžе име старијег господина који је на снимку са децом, он се само насмејао и поновио: “Да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”.

Открио је да је снимак настао ових дана у Барселони, где су деца наступала на турниру за годишта од 2006. до 2009, што значи да је реч о деци старој од 10 до 13 година.

– Одиграли смо финале против српске деце. Деца су се међусобно дружила. Српска деца су носила хрватску заставу, а наша деца српску – рекао је за Индеx.хр Мужинић.

Кад су га упитали шта му значи “да за дом нисмо били спремни, дома имали не би”, он се опет насмејао и још једном поновио исту реценицу.

Извор: Блицспорт.рс