Србија

БРУТАЛНИ УДАРЦИ НАНЕТИ НА НАСИПУ И У ВОДИ КАНАЛА?! Зорану Марјановићу се неће судити за Јеленино убиство! Нови преокрет!

Ненад Шипка, директор приватног Центра за форензичка истраживања из Новог Сада, који већ скоро две године води приватну истрагу о убиству певачице „Гранда“ Јелене Марјановић (33) на насипу Црвенка у Борчи, недавно је објавио још једну шокантну тврдњу – Зорану се неће судити за убиство, него за саучесништво.

Своје уверење Шипка је поделио с грађанима Србије, обративши им се отвореним писмом које је поставио на Фејсбук.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наиме, из не баш поузданог извора сазнао сам да се разматра могућност да за убиство Јелене (Крсмановић) Марјановић буде оптужено Н. Н. лице, а Зоран Марјановић да буде оптужен за саучесништво у кривичном делу тешког убиства, облик саучесништва помагања, ближа одредница прикривање кривичног дела и трагова – написао је Шипка, а потом додао:

– По овом извору, Више јавно тужилаштво у Београду је поднело садашњу оптужницу с намером да је Апелациони суд потврди, а на првом главном претресу пред Вишим судом извршиће промену оптужнице. Као докази за ову нову оптужницу користиће се резултати форензичког истраживања приказани у форензичкој 3Д реконструкцији и њеној допуни ЦФИ д.о.о. Нови Сад – наравно да као доказ неће навести форензичку 3Д реконструкцију и њену допуну ЦФИ д.о.о. Нови Сад – каже Шипка.

Такође, он у отвореном писму наводи да он не зна како да објасни сталне нападе браниоца Зорана Марјановића, као и да може само да закључи да је реч о страху браниоца којем се стратегија одбране руши као кула од карата.

– Инсистирање да се чин задавања удараца одиграо на тлу насипа и у води канала иде у прилог тврдњи да те ударце није могао да нанесе њихов клијент Зоран Марјановић (а то сам и ја неколико пута јавно рекао). Биће ми заиста интересантно са стране посматрати дешавања након одлуке Апелационог суда, и ако потврде и ако одбаце оптужницу – рекао је он.

Подсетимо, Виши суд у Београду пре две недеље потврдио је трећу по реду оптужницу против Зорана Марјановића, којом се он терети за брутално убиство супруге.

Ни ова оптужница, међутим, није правоснажна, јер ће крајњу реч о њој дати Апелациони суд након разматрања жалби Марјановићевих бранилаца.

 

Извор: Курир.рс