Издвајамо Србија

ЧУДО НА ВИДОВДАН: Насред ауто-пута ДЕЧАК ОЖИВЕО, људи ПЛАКАЛИ КАД СУ ГА ВИДЕЛИ!

Дете је на свет дошло негде око наплатне рампе Дољевац.

Породиља Д.Б. (36) из Врања родила је јуче дечака тешког 1.740 грама у санитету у пуној брзини, на ауто-путу ка Нишу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она ће овогодишњи Видовдан, 28. јун, дан када су је из Врања упутили у Ниш због ризичне трудноће, памтити сигурно и по томе што ју је у колима породила бабица Олгица Станисављевић из Здравственог центра Врање, а у возилу су били и др Драган Поповић, као и возач Срђан Стојановић. Он је био у чуду када је зауставио санитет и видео да бебу држе у рукама.

Дете је на свет дошло негде око наплатне рампе Дољевац. У Клиничком центру у Нишу кажу да су беба и мајка у стабилном стању.

– Породиљи је ово четврто дете. Послата је из Врања код нас, али се превремени порођај десио на почетку осмог месеца њене трудноће. Родила је мушко дете, тежине 1.740 грама, које је у стабилном здравственом стању. Новорођенче дише спонтано, али је због мале тежине из предострожности пребачено на одељење неонатологије Клинике за дечје интерне болести КЦ Ниш. Мајка се такође осећа добро и смештена је у породилишту Клинике за гинекологију и акушерство КЦ Ниш – кажу у КЦ у Нишу.

Мајка Д.Б. јуче није желела пред новинаре због свега што је преживела на путу од Врања до Ниша.

Бабица Олгица Станисављевић је у петак поподне добила позив због те труднице, али ни сањала није да ће је порађати у аутомобилу Хитне помоћи који је био у пуној брзини.

Трудница се јавила породилишту због болова, а процена доктора, пошто је била између 28. и 29. недеље трудноће, била је да може доћи до превременог порођаја, те су је због тога одмах упутили за Ниш.

– Ни доктор ни ја нисмо могли да зауставимо сузе. Мајка је такође била пресрећна када смо јој пружили дете. Занимљиво је да возач Срђан Стојановић уопште није знао шта се догодило јер се порођај одвијао током вожње. Човек је био шокиран када је у Нишу испред клинике видео бебу у мом наручју – испричала је Олгица.

Досад се не памти сличан случај у врањском породилишту.

 

Извор: Курир/srbijadanas.com