Издвајамо Србија

ДЕА ЂУРЂЕВИЋ САСЛУШАНА У ТУЖИЛАШТВУ: Несрећа се десила у два минута, живот ми се променио заувек!

Фото: Јутјуб

Ђурђевићева, на коју је 7. фебруара налетео аутобус док је стајала на тротоару у Улици Љутице Богдана, прикључила се кривичном гоњењу возача Бојана Јовановића (42)

Деа Ђурђевић (27), водитељка ТВ Пинк која је умало остала без руке када је на њу, док је стајала на тротоару у Улици Љутице Богдана у Београду, налетео аутобус, саслушана је у Првом основном тужилаштву и придружила се кривичном гоњењу возача Бојана Јовановића (42).

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како Курир сазнаје, Ђурђевићева, која је саслушана као оштећена, пред тужиоцем се до детаља присетила кобног јутра које јој је заувек променило живот.

Прво се сударила

– Испричала је да је језивој несрећи претходио мањи судар ње и девојке у другом аутомобилу. Када су обе изашле из возила како би погледале колика је штета на колима, наишао је аутобус који ју је покосио на тротоару. Водитељка је објаснила да се све, од њеног изласка из кола до несреће у којој је тешко повређена, догодило у неколико минута – каже извор Курира из истраге.

Фото: Јутјуб

На саслушању је, како додаје, објаснила ни да она, као ни друга учесница у првом судару нису ставиле троугао у близини места судара, јер се све одвијало брзо.

– Према њеним речима, она и девојка с којом се сударила нису имале времена да ставе сигнализацију на пут, јер је аутобус налетео готово одмах чим су изашле из аутомобила – додаје саговорник и објашњава да водитељка није могла да процени да ли је возач аутобуса имао довољно времена да реагује и избегне трагедију.

Возач раније саслушан

Стравична несрећа се, подсетимо, догодила пре четири месеца, на раскрсници улица Љутице Богдана и Хероја Милана Тепића, када је водитељка кренула на посао у студио ТВ Пинк који се налази у непосредној близини. Док је стајала на тротоару испред болнице „Драгиша Мишовић“ и разговарала са женом с којом се чукнула, налетео је аутобус на линији 78.

Возач Бојан Јовановић је на саслушању тврдио да је коловоз на врху улице био залеђен, због чега је неконтролисано кренуо низбрдо и покосио водитељку.

– Када сам скренуо у Љутице Богдана, приметио сам заустављена возила. Нисам се кретао великом брзином, али сам одмах склонио ногу с гаса и почео да кочим. Због леда, аутобус је проклизао и ударио у возило које је стајало у мојој траци, а онда је ударио и у зидану ограду испред које је стајала Деа – рекао је он.

Међутим, шта се заиста догодило и да ли је возач имао времена да заустави аутобус или не, утврдиће се вештачењем које је тужилаштво наложило.

Из здравствених разлога
Није дошла у „Ами Џи шоу“

Деа Ђурђевић прексиноћ је требало да буде гост у емисији „Ами Џи шоу“, аутора и водитеља Огњена Амиџића. Она је, међутим, отказала гостовања пред почетак емисије, и то због здравствених разлога. Водитељка је иначе након два месеца лечења на ВМА, где ју је оперисао др Марко Бумбаширевић, пребачена на КЦС, где је наставила лечење, а уз лекарску препоруку дозвољено јој је да повремено излази из болнице.

 

Извор: Курир.рс/И. Милићевић – Ј. Спасић