Издвајамо Србија

ДЕСЕТОГОДИШЊИ ВУЧИЋ ПРИЧА О ДРУГАРУ КОГА ЈЕ ЊЕГОВА ПОРОДИЦА ПРИМИЛА У СВОЈ ДОМ: Звао се Полди, волео је Црвену звезду (ВИДЕО)

Недавно је емитован снимак из 1980. године са манифестације “Радост Европе”, када је, игром случаја, изјаву за ту телевизију дао данашњи председник Србије Александар Вучић, тада десетогодишњак.

Вучић је говорио о утакмици која је одиграна у оквиру манифестације “Радост Европе” са другарима из иностранства, али и о дечаку из Аустрије кога је те 1980. године угостио у свом дому.

Loading...

Наиме, у оквиру манифестације деца која су дошла у Србију боравила су код београдских основаца. Данашњи председник Србије тада је у дом примио дечака из Аустрије по имену Леополд Вишер.

– Он се доста интересовао за спорт, нарочито за учешће “Црвене звезде” у европским куповима јер је тада “Звезда” играла заиста одлично. На њихову жељу ми смо овде одиграли једну пријатељску утакмицу и ми смо победили, али без обзира на наше радовање и њихово туговање, ми смо остали прави пријатељи чија пријатељства нико неће моћи да избрише. Он се звао Леополд Вишер, а надимак му је био Полди – испричао је тада десетогодишњи Вучић.

Поменути снимак приказује садашњег председника који је и тада, као и сада, као једну од најбитнијих вредности истицао пријатељство и дружење.

 

Извор: srbijadanas.com/Блиц

Loading...
loading...
loading...