Издвајамо Србија

ДОБИЈАМО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ: Ниједна бомба не би пала на Србе да су имали ОВО, а ускоро то добијамо од Путина!

Политички аналитичар из Београда Драгомир Анђелковић изјавио је да је јако битно што ће Србија и Република Српска бити на траси европског магистралног гасовода „Турски ток“, који је значајан, како за енергетску сигурност, тако и за безбедност.

Анђелковић је оценио да би по Србију ток догађаја 1999. године био другачији да је имала гасовод, односно да је била потребна Истоку из транзитних разлога, а Западу због снабдевања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да смо такав гасовод имали раније ниједна бомба не би пала на Србију 1999. године, односно Републику Српску 1995. године. Напросто, сувише би био велики наш геостратешки значај да би се неко усудио да изврши агресију на нас – рекао је Анђелковић.

Он је истакао да су земље које су део таквих пројеката увек у много бољем положају од оних које то нису и додаје да је то што ће Србија и Република Српска бити на траси гасовода веома битно и за економски развој.

– Гасовод је увек магнет за инвестиције. Тамо где пролазе такви магистрални гасоводи и нафтоводи увек буја индустрија. То ће бити једна врста подстицаја за озбиљна улагања у Србију и Републику Српску – рекао је Анђелковић.

Он каже да је од великог и вишеслојног значаја чињеница да је Русија препознала Србију и Српску као партнере и лојалне пријатеље.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и председник Републике Српске Жељка Цвијановић договорили су јуче на састанку са руководством руске компаније „Гаспром“ у Санкт Петербургу гасификацију Републике Српске.

 

Извор: Срна