Издвајамо Србија

„ДРАГИ АЛЕКСАНДРЕ…“ Макрон хитно писао Вучићу! Ево шта му је поручио у писму!

Фото: Јутјуб

Изразио бескрајну захвалност!

Председник Србије Александар Вучић примио је писмо захвалности председника Француске Емануела Макрона, у коме француски председник каже да је био дирнут подршком коју је Србија упутила након пожара који је уништио Богородичину цркву.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Господине председниче, драги Александре,

Посебно сам био дирнут подршком коју сте ми упутили након страшног пожара, који је 15. априла ове године уништио Богородичину цркву у Паризу. У име француског народа, срдачно Вам се захваљујем на томе.

Овај догађај је био трагичан за целу нацију. Изазвао је снажне емоције у Француској, јер је Богородичина црква део нас, наше историје, коју смо гледали док је гута пламен. Богородичина црква у Паризу је катедрала свих Францускиња и Француза. Са свим својим суграђанима поделио сам дубоку тугу, а моје мисли су биле посебно окренуте католицима свуда у свету.

Избегли смо најгоре. Није било смртних случајева, а структура катедрале, њена фасада и две главне куле су спасене. Посебно бих истакао мобилисаност париских ватрогасаца и ватрогасаца из региона Ил де Франс, који су провели сате борећи се против ватрене стихије стављајући свој живот у опасност.

Ова катедрала је већ била оштећивана, али рушења и пљачке је нису спречили да се изнова издигне из пепела. Сви заједно ћемо је поново изградити и ја се на то обавезујем. Прикупљање добровољних прилога је покренуто већ дан након трагедије. Позваћемо највеће стручњаке из целог света да обнове Богородичину цркву. Већ сада, поруке као Ваша са изразима саосећања, које нам стижу из целог света, посебно су нам драгоцене.

Захваљујући Вам се још једном, молим Вас, господине председниче, да примите изразе мог веома дубоког поштовања“.

 

Извор: Ало.рс/Д.С.