Регион

ГОРИ ЦРНА ГОРА, ЗАПАЛИЛО СЕ БУРЕ БАРУТА! Народ устаје, данас почиње борба за голи ОПСТАНАК – Мило, кренућемо на твоју кућу!

Данас, на Тројчиндан, у Подгорици се организује велики, неки кажу и судбоносни сабор, који ће бити одговор митрополита, епископа, свештенства, монаштва и верног народа у Црној Гори, на скандалозни Предлог закона о верским слободама, чијим усвајањем би Српској православној цркви било отето 650 светиња и додељено непризнатој Црногорској цркви, коју води распоп Мираш Дедеић.

Епископ будимско-никшићки Јоаникије казао је најављујући Сабор да ће народ бити спреман да голим животима брани цркве и манастире, који ће сутра симболично бити и закључани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидери Срба у Црној Гори упозоравају да црногорске власти желе да се домогну Острога и милиона евра које верници тамо остављају, али им је примаран циљ да униште православље на простору те земље. Због тога се, кажу, неће либити ни да гурну људе у сукобе. Напомињу и да ће данас сигурно огроман број људи доћи испред Храма Христовог васкрсења и да се „не може знати каква ће бити реакција Милогораца на тај скуп“.

Црногорски медији блиски власти победу су већ прогласили, на предњим странама штампе уз фотографију митрополита Амфилохија јуче су објављивани наслови попут: „Време је да се српски попови иселе из црногорских цркава“.

– Верски рат у Црној Гори је потребан газдама Мила Ђукановића. У читавој тој хијерархији моћи Мило је пион којим непосредно управљају Тачи, Харадинај и остала великоалбанска клика, а посредно они који су покровитељи великоалбанског пројекта. Читав овај прогон Цркве који Ђукановић најављује нема као свој покретачки основ тај новац од добровољних прилога из Острога, који често помињу, наводећи да он одлази у Србију и Српску, циљ је уништити православље на простору Црне Горе, а наводни огромни новац из Острога је само стављен на тацну као ратни плен који би ђавољи шегрти требало да узму за себе, када би успели у свом болесном науму – тврди Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократије и функционер Демократског фронта.

– Мило, ако кренеш на нашу цркву, ми ћемо кренути на твоју кућу. Ако такнете Цркву, чекајте народ у свом дворишту. Ово је одавно надишло политику, ово је борба за голи опстанак – порука је коју је, позивајући народ на Сабор, послао Марко Милачић, председник Праве Црне Горе.

И шеф српске дипломатије Ивица Дачић упозорио је јуче да је опасно то што режим у Црној Гори оваквим законом покушава да уради.

– Свима саветујем да не иду против светиња. Свако ко је ишао против светиња није добро прошао. Зар неко стварно мисли да ће заузети Острог и отети га од СПЦ? – упитао је Дачић.

 

Извор: Ало.рс