Издвајамо Регион

ГРАД КОЈИ ЈЕ РАЗОРИО ХРВАТСКУ ЈУРЦА КА СРБИЈИ: Ближи нам се невреме, а ово место је прво на удару (ВИДЕО)

РХМЗ упозорио је да се вечерас и током ноћи очекују локални пљускови и грмљавина који ће на северу Србије бити интензивнији са количином падавина већом од 20 литара по метру квадратном.
У Хрватској почело невреме са јаким градом.

Та количина кише пашће у кратком временском периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РХМЗ упозорава да ће понегде бити и непогода са градом и јаким ветром.

Фото: Принтскрин/РХМЗ

Метеоролози су за сутра најавили променљиво облачно и спарно време, местимично са пљусковима и грмљавином.

Ветар ће бити слаб и умерен, северни и северозападни. Јутарња температура ће бити од 16 до 21, највиша дневна од 27 до 31 степен Целзијуса.

Променљиво облачно време, местимично са пљусковима и грмљавином задржаће се и у уторак и среду.

Након великих врућина у Хрватској данас је у послеподневним сатима јако невреме захватило запад Славоније, где је око Новске и Окучана пао град величине лоптице за голф који је оштетио неколико аутомобила, а олује су забележене и у деловима Далмације, преноси индеx.хр.

„Далмација данас“ је објавила да су киша, пљускови и град забележени изнад Динарида и на падинама Камешнице, све до Хрваца.

Грмљавински облаци су донели пад температуре у Загори и то за више од 10 степени.

Током вечерњих сати очекује се невреме и на подручју целе копнене Хрватске.

Снажна олуја са обилним пљусковима већ је захватила Суботицу, а у току ноћи прошириће се и на још неке делове Србије. Реч је о експлозији олуја у Хрватској, Босни и Мађарској које полако стижу и у нашу земљу.

– Један део већ је окрзнуо север Бачке и то подручје Суботице где има пљускова са грмљавином. У Србији је јако топло, око 34 степена, и када пристигне та влажна и нестабилна ваздушна маса, наш део атмосфере ће реаговати бурно. Доћи ће до стварања снажних облака кумулонимбуса који ће донети локалне пљускове са грмљавином и град. Биће их на подручју Војводине, нарочито у Бачкој и Срему, а могући су и на подручју Подриња, Мачве, западне и југозападне Србије – каже за Телеграф.рс Ђорђе Ђурић, метеоролог „Wхеатхер2умбрелла“.

Јаки пљускови могући су и на ширем подручју Београда. Нестабилно време и грмљавинске непогоде у Србији се очекују све до среде.

 

Извор: srbijadanas.com/Медији