Србија

ХАОС У САВЕТУ БЕЗБЕДНОСТИ: Окршај Дачића и Вљоре Читаку! Најмоћнија Албанка вређала је Србе, а онда се горко ПОКАЈАЛА!

loading...

Напета ситуација!

Дипломатска представница Приштине у Њујорку Вљора Читаку изјавила је да је по завршетку седнице СБ УН српски министар спољних послова Ивица Дачић викао на њу и на приштинску делегацију и вређао их.

– После данашњег заседања СБ УН, док сам разговарала са делегацијама САД и Велике Британије, српски министар спољних послова је дошао до мене вичући и вређајући мене и косовску делегацију – објавила је синоћ Читаку на свом Твитер налогу.

– Ти са којима седиш су ваши колонизатори – цитирала Читаку Ивицу Дачића.

На снимку који је испод тог коментара сама Читаку објавила на Твитеру, види се да јој министар Дачић са неколико метара удаљености каже: “ти, што седиш с њима су твоји колонизатори”.

Тај Дачићев коментар односио се заправо на говор Читаку на седници СБ УН, а у коме је она рекла да је у случају Србије и тзв. Косова реч о деколонијализацији.

Дачић: Фрапирала ме лаж Вљоре Читаку

Дачић је после седнице СБ УН да га је фрапирала та лаж Читаку.

– Колико неко треба да нема стида да у СБ пред великим колонијалним силама које су имале своје колоније широм света, и пред афричким, јужноамеричким и азијским земљама које су се ослобађале од колонијализма користите један такав израз, а да вас није срамота, то је чист безобразлук – рекао је Дачић за РТС.

Он је позвао Читаку да докаже да су албански споменици на Косову постојали у 13. и 14. веку.

– Када ми донесе један историјски споменик албанског порекла из 13. или 14. века са Косова. Када покаже један споменик из тог периода, онда бих могао да кажем да су Албанци ту били у то време. Али рећи за Србе да су колонизатори, да су владали а не живели на Косову, то је безобразлук – рекао је Дачић.

Извор: Тањуг/Д.С.

Loading...
loading...
loading...