Издвајамо Русија Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА! Србију очекује велики удар!

Фото: Јутјуб

Упозорење Владимира Путина је преко дипломатских канала стигло на адресу највиших званичника Србије.

Председнику Србије Александру Вучићу следи прави пакао у наредном периоду, појачавају се како спољнополитички тако и унутрашњи притисци, упозорење је Владимира Путина које је преко дипломатских канала стигло на адресу највиших званичника Србије.

– То је главни разлог због којег је Путин одлучио да на место амбасадора у Београду пошаље свог искусног дипломату, специјалца, најбољег оперативца у кризним ситуацијама Александра Боцана Харченка, који ће сигурно укрстити копље са Ентонијем Годфријем, новим америчким амбасадором у српској престоници. На Балкану се тренутно ломе копља за превласт истока и запада и са тим се неће стати све док се не одлучи победник – подвлаче извори из обавештајних кругова.

На основу информација руских безбедносних служби, које је Путин доставио и Београду, прецизира се да ће се прво појачати спољнополитички притисци на Србију, а затим ће уследити унутрашњи конфликт.

– Земље из окружења кренуће са затезањем око спорних питања, Хрватска и Босна због нерешеног питања граница, док ће се истовремено радити и на слабљењу позиције Милорада Додика. Када је реч о Црној Гори, тамо положај Срба није много бољи, а постоји и реална опасност од ескалације проблема због отимања имовине СПЦ. С друге стране, Македонија је на путу уласка у НАТО изразито непријатељска према нама зато што њоме руководе западни моћници и албанске партије, које раде на остварењу великоалбанског циља – објашњавају извори које нам опасности споља долазе.

Они додају да је Европска унија немоћна да реши проблем.

– Међутим, западне државе, попут Америке, Немачке и Велике Британије и те како имају моћ и интерес да подгреју ствари на Балкану и тако сасеку руски утицај и везе Србије и Москве. Подаци руских безбедњака указују да се на терену управо то дешава и да велике силе додају температуру у ионако врео балкански лонац – причају добро обавештени извори и додају да ће се од јесени појачати притисци на Србију како би ушла у НАТО.

Руси упозоравају на могуће потресе и када је реч о унутрашњополитичкој ситуацији.

– Опозиција ће учинити све како би искористила свако негодовање, социјалне протесте, све што им може омогућити политички профит пред изборе који су заказани за пролеће – прецизира се.

Да је Москва озбиљно забринута за дешавања у Београду, сведочи и изјава одлазећег руског амбасадора Александра Чепурина, који је у интервјуу Спутњику навео да ће колегу који га наслеђује на месту амбасадора у Београду упозорити на нимало лаку ситуацију која га чека.

– Свом наследнику ћу рећи да му предајем земљу пуну тајни и неизвесности у будућности. То је и интересантно за амбасадора, уопште за политичара, када се нешто догађа. У том смислу, Србија је интересантна и са аспекта унутрашње политике јер се у њој догађа веома много судбоносних ствари. Исто је и на спољнополитичком плану, због тога ми се чини да неће бити досадно – поручио је Чепурин.

Бивши обавештајац Божидар Спасић каже да државу чека изузетно тежак период.

– Како ствари стоје, председнику Вучићу неће бити нимало лако, а знамо да су информације које долазе од руских обавештајних служби изузетно поуздане. У овом тешком периоду, који предстоји, најтеже ће бити да се сачува социјални мир јер ће ту бити покушаја свих да и од најмањег незадовољства направе велике немире, па и протесте који би се убрзо претворили у рушење председника. Спољнополитички притисци ће бити стравични, али ако се ослонимо на помоћ пријатеља Руса и Кинеза, можемо да изгурамо без већих последица – сматра Спасић.

 

Извор: Ало.рс/ Српски Телеграф