Издвајамо Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Србијом кружи превара: Ако добијете коверту са оваквом уплатницом, ИШЧИТАЈТЕ ЈЕ!

Велики број грађана се жалио!

Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је данас грађане да коверте са уплатницом за „упис промене у Привредни Регистар.рс“ не потичу од Агенције, већ да је у питању комерцијална понуда која нема никакве везе са овим државним органом, нити са Регистром привредних субјеката који се води у Агенцији, у складу са законом.

У саопштењу се наводи да се данас АПР-у обратио велики број грађана који су примили коверте са уплатницама на којима су штампани износи од 2.000, 3.000, 6.000 и више хиљада динара, чија је сврха „упис промена у Привредни регистар“, уз које су приложени општи услови на основу којих се може увидети да је реч о информативној или рекламној услузи, односно упису у својеврсни именик који има комерцијалну природу.

Такође, поједине компаније обавестиле су АПР да су им наведену услугу телефоном понудила лица која су се представила као запослени у Агенцији.

Због тога из АПР наглашавају да Агенција не нуди телефоном никакве услуге, већ са корисницима комуницира искључиво на основу регистрационих пријава које прими на начин прописан законом.

С обзиром да је реч о врсти обмањивања јавности које може довести до настанка бројних штетних последица, из АПР истичу да ће о свему обавестити Министарство унутрашњих послова.

 

Извор: Тањуг